Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Κω και της Κοιν.Σ.Επ. «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΓΑΙΟΡΑΜΑ»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που προωθεί η Δημοτική Αρχή και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι ο ενιαίος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός για το νησί μας.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δώσει νέα διάσταση και προοπτική στην ανάπτυξη και παράλληλα θα θέσει κανόνες και προϋποθέσεις για την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Με τον ενιαίο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό επιλύονται χρόνια προβλήματα που εμποδίζουν εκατοντάδες συμπατριώτες μας από το να εκμεταλλευτούν τις περιουσίες τους, προβλήματα που αφορούν στις χρήσεις γης και την εγκατάσταση επιχειρήσεων με οχλούσες δραστηριότητες και παράλληλα δίνεται ώθηση στις επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα (γεωργία-κτηνοτροφία) με την νομιμοποίηση των εσταυλισμών και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών παρεμβάσεων.

Για την υποστήριξη του Δήμου μας στην επιτάχυνση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, το Δημοτικό Συμβούλιο Κω με την απόφαση 223/2012 ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου της Κω και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΓΑΙΟΡΑΜΑ» η οποία αποτελείται από νέους επιστήμονες συναφών αντικειμένων που θα αναλάβουν την υποστήριξη του τεράστιου αυτού εγχειρήματος που θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη του νησιού μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Κω, κ. Κώστα Καΐσερλη και της Κοιν.Σ.Επ. «ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΓΑΙΟΡΑΜΑ» θα λάβει χώρα την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter