Ανακοίνωση Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ. με αφορμή επίπληξη σε δημοσιογράφο

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μ' αφορμή λεκτική "επίπληξη" στο συνάδελφο δημοσιογράφο Ζαχαρία Κουζούκα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Δρόσο, διότι βιντεοσκοπούσε κομμάτια της συνεδρίασης της Τετάρτης, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. της Κω (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ.), δηλώνει τα εξής:

1) Ούτε ο τόνος, πόσο μάλλον το ύφος με το οποίο απευθύνθηκε ο Πρόεδρος στο συνάδελφο, και μάλιστα εν ώρα συνεδριάσεως, δεν συνάδουν με το θεσμό αλλά και με την κομψότητα - πολιτικό τάκτ που θα έπρεπε να διακρίνει τον διευθύνοντα τη δημόσια συζήτηση.

Τον καλούμε να επανορθώσει, διότι εκτιμούμε ότι πρόκειται για εξαιρετικά άτυχη στιγμή του Προέδρου (που δεν έχει δείξει έως τώρα δείγματα φίμωσης του λόγου), ο οποίος ίσως... "παρασύρθηκε" από το έντονα καταγγελτικό – σχεδόν υβριστικό - κλίμα των συνεδριάσεων.

Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συνάδελφος πήρε πλάνα από συνεδριάσεις του οργάνου, και φανταζόμαστε ότι ο Πρόεδρος - που είχε την ευθύνη λειτουργίας αυτών - θα είχε αντιληφθεί και τότε την παρουσία του.

2) Είναι τουλάχιστο άστοχο από πλευράς του Προέδρου να επικαλείται κανόνες και να θέλει τη συμμόρφωσή μας, τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας στοιχειώδης Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, παρά μόνο διευκρινιστικές υποδείξεις κ. Δρόσου. Ο πρότυπος Κανονισμός, όπως γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς, δεν αναφέρει απαγόρευση κάλυψης και από άλλα πέραν των δημοτικών ΜΜΕ.

3) Πάγια θέση του Συνδέσμου είναι ότι, οι Αρχές θα πρέπει να διευκολύνουν - με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο - τους συναδέλφους που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους (ακόμη κι αν δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για την ενημέρωση), αλλά κι ότι οι συνάδελφοι – μέσα σε πνεύμα καλής συνεργασίας και εύρυθμης λειτουργίας - θα συνεννοούνται, έγκαιρα, με τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να μην προκύπτουν παρανοήσεις και να γίνεται η δουλειά τους.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Κ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter