Η Ντενεκεδούπολη στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Ανακοινώσεις

ntenekedoupoli

Το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού και οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ της Ε. Φακίνου, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Πολύκεντρου.

Παιδιά, ελάτε να γνωρίσουμε τα ντενεκεδάκια με τα περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Όκευ-μπαμ-μπαμ, Λαδένιος.

Ελάτε να ζωγραφίσουμε να φτιάξουμε και να παίξουμε με πεταμένα τενεκεδάκια. Φέρτε μαζί σας ένα τενεκεδάκι.
Μαζί μας η παιδαγωγός Ελένη Διακοπαναγιώτη.

Είσοδος Ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Ντενεκεδούπολη είναι μια πολιτεία αλλιώτικη απ' τις άλλες. Δεν είναι φτιαγμένη από τούβλα, πέτρες, τσιμέντο ή γυαλί. Είναι ολόκληρη φτιαγμένη από ντενεκέδες. Και μένουν σ΄αυτή, τι... άλλο; Ντενεκεδάκια. Άδεια, σκουριασμένα, παλιά ντενεκεδάκια. Βρέθηκαν όλα πεταμένα σ' ένα σκουπιδότοπο κι αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους πολιτεία, για να μένουν μόνα τους και να 'χουν την ησυχία τους.

Τα ντενεκεδάκια που μένουν εδώ έχουν περίεργα ονόματα: Σαρδέλας, Μηλίτσα, Βουτυρένιος, Σοφός, Οκέυ-μπαμ-μπαμ. Ο Σαρδέλας είχε πριν τον πετάξουν σαρδέλες, η Μηλίτσα είχε κομπόστα μήλο, ο Βουτυρένιος βούτυρο, ο Οκέυ-μπαμ-μπαμ είχε κόκα-κόλα κι ο Σοφός είχε μέσα του καφέ.
Ζούσαν όλα πολύ ευτυχισμένα στην Ντενεκεδούπολη, ώσπου μια μέρα...

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Ευγενία Φακίνου γεννήθηκε το 1945 στην Αλεξάνδρεια. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε γραφικές τέχνες και ξεναγός. Εργάστηκε για μερικά χρόνια σε περιοδικά ως γραφίστρια. Το 1976 δημιούργησε το κουκλοθέατρο "Ντενεκεδούπολη". 'Εχει γράψει και έχει εικονογραφήσει πολλά παιδικά βιβλία. Το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα "Αστραδενή". Τα μυθιστορήματα της έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα γερμανικά, αγγλικά, ρωσικά, ουγγρικά, δανέζικα, γαλλικά, ολλανδικά, ιταλικά και σερβικά. Το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου - Σκάι 100,3) για το μυθιστόρημα της "Η μέθοδος της Ορλεάνης" και το 2008 με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τη συλλογή διηγημάτων Φιλοδοξίες κήπου.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter