Λέσχη 4x4 Κω και Έλληνες Διασώστες: επιχείρηση απεγκλωβισμού οχήματος στις Πόρτες

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Εθελοντισμός

Λέσχη 4x4 Κω 

Η Λέσχη 4Χ4 της Κω και οι Ελληνες Διασώστες συμμετείχαν από κοινού με 4 οχήματα σε απεγκλωβισμό οχήματος στην περιοχή Πόρτες σήμερα αργά το απόγευμα

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που συμμετείχαν: Μακρυγιάννη Γιώργο, Μακράκη Βαγγέλη, Σιδέρη Μάνθο, Σταμπουλίδη Γιώργο και Πλαγγέτη Παναγιώτη, οι οποίοι αμέσως ξεκίνησαν από την Κω για να πάνε στις Πόρτες να βοηθήσουν.

Στη συνέχεια, σε κλήση απλών πολιτών μεταβήκαμε στην Πολεμική Σκάλα όπου υπήρχαν αρκετά οχήματα που κινδύνευαν, όχι μόνο από τις πέτρες που "ξέβραζε¨" η θάλασσα, αλλά κινδύνευαν ακόμα και να βρεθούν τα οχήματα στη θάλασσα.

Σε συνεργασία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής αλλά και τον Λιμενάρχη, μεταφέρθηκαν τα οχήματα χρησιμοποιώντας ιμάντες και "εργάτες" (βίντσια) σε πιο ασφαλές μέρος στο ίδιο parking.

Ευχαριστούμε τους ίδιους εθελοντές για τη βοήθειά τους αλλά και τον κο Μιχάλη με NIVA για την πολύτιμη βοήθειά του, ο οποίος πέρασε τυχαία από εκεί και αμέσως προσφέρθηκε να μας βοηθήσει παρά του ότι δε γνωριζόμασταν.

Ευχαριστούμε και τον κ. Χρήστο Τουφεξή από τη Δημοτική Αστυνομία για τη βοήθειά του αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Νικητάρα.

Καλούμε όλους όσους πέρασαν απο παραλιακούς δρόμους ΑΜΕΣΑ να πλύνουν από κάτω τα οχήματά τους γιατί η αλμύρα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα μηχανικά μέρη του οχήματος αλλά και στο αμάξωμα.

Γι αυτό, όσο ισχύουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, μη παρκάρετε σε παραλιακούς δρόμους

Τα παρακάτω είναι απο δελτίο της πολιτικής προστασίας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ EΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και στα Δωδεκάνησα

Για τα Δωδεκάνησα ισχύουν τα εξής

Β. Την Δευτέρα (6-2-2012) :

1. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά, τα Κεντρικά, τα Βόρεια και το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο.

.2. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφορ το απόγευμα στα Δυτικά και Βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε Βόρειους με την ίδια περίπου ένταση.

Γ.Την Τρίτη (7-2-2012) :

Αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη , το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Δυτικής –Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δ. Από την Τετάρτη (8-2-2012) :

Οι χιονοπτώσεις αν και γενικά ασθενείς θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα Βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, έως το τέλος της εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα Ανατολικά και Βόρεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

1.Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ' όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)

2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων

3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια

4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση

5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης

7. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους, αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών

8. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος

9. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό

Για τη Λέσχη 4χ4

ο πρόεδρος

Σταμόγλου Γεώργιος

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter