Πρότυπο διαχείρισης ενέργειας ISO 50001 για τo εργοστάσιο της Porsche

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Αυτοκίνητο

Porsche

Το κεντρικό εργοστάσιο της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG στο Zuffen-hausen της Στουτγάρδης είναι το πρώτο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που περνά επιτυχώς έλεγχο σύμφωνα με το νέο, παγκόσμιας ισχύος πρότυπο διαχείρισης ενέργειας ISO 50001. Η κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών της Porsche στο Sachsenheim, κοντά στη Στουτγάρδη, πέρασε επίσης με επιτυχία αυτόν τον έλεγχο, τον οποίο διεξήγαγε η TÜV SÜD.

Το νέο πρότυπο 50001 του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) προβλέπει τις απαιτήσεις που θα πρέπει να πληρούνται από ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας, το οποίο θα επιτρέπει στις εταιρείες να βελτιώνουν συστηματικά και συνεχώς την απόδοση σε σχέση με την ενέργεια και να αυξάνουν την αποδοτικότητα της κατανάλωσης ενέργειας. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας ενοποιήθηκε με το υφιστάμενο πλαίσιο περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφαρμόζεται στα εργοστάσια της εταιρείας στο Zuffenhausen και το Sachsenheim, ενώ μια σημαντική παράμετρός του είναι η λεγόμενη "Διαχείριση Πόρων και Ενέργειας από την Porsche".

Στόχος της Porsche είναι να καταφέρει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες καταγραφής και αξιολόγησης της κατανάλωσης ενέργειας και να αναδείξει πιθανές βελτιώσεις, ενισχύοντας έτσι την ενεργειακή αποδοτικότητα των εργοστασίων. Ο Wolfgang Leimgruber, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης και υπεύθυνος Παραγωγής και Logistics, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου, που αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση προς μια παραγωγή που είναι ενεργειακά αποδοτική και εξοικονομεί πόρους. Οι περιβαλλοντικές μας πολιτικές εξασφαλίζουν τα υψηλότερα επίπεδα περιβαλλοντικής συμβατότητας και βιωσιμότητας. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο τη βελτίωση του ενεργειακού μας ισοζυγίου."

Τα τελευταία χρόνια, τα εργοστάσια της Porsche στο Zuffenhausen και το Sachsenheim έχουν επιτύχει βελτίωση στην ενεργειακή τους αποδοτικότητα καθώς το κέντρο διαχείρισης ενέργειας ανακαινίστηκε πλήρως και εξοπλίστηκε με τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις, ενώ κατά την κατασκευή των συστημάτων συμπαραγωγής – ενός στο εργοστάσιο του Zuffenhausen και ενός στην αποθήκη του Sachsenheim – χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές και εξοπλισμός συστημάτων ιδιαίτερα υψηλής αποδοτικότητας.

Επιπλέον, η οροφή της κεντρικής αποθήκης ανταλλακτικών στο Sachsenheim χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας: 8.500 φωτοβολταϊκά πάνελ παράγουν περίπου δύο εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος ετησίως. Παράλληλα, στο Zuffenhausen το νέο φανοποιείο είναι έτοιμο να ενταχθεί στην παραγωγή. Εκεί χρησιμοποιείται η πιο πρόσφατη τεχνολογία εγκαταστάσεων, ειδικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη φορά που μια κατασκευάστρια αυτοκινήτων χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες, εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλότερες εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και πόρων, αλλά και με υψηλότερη ποιότητα.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter