Δήμος Κω: Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετική με καταγγελία τοπικής εφημερίδας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Στο Δήμο της Κω παρελήφθη (και είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε) η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, την οποία υπογράφει ο Επιθεωρητής-Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης κ. Κωνσταντίνος Φατούρος και αφορά στη διερεύνηση των καταγγελιών της εφημερίδας "ΣΤΑΘΜΟΣ" για μεροληπτική κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του Δήμου (προκηρύξεις, διακηρύξεις, διαγωνισμοί κλπ.) στον τοπικό τύπο.

Στην Έκθεση ο Επιθεωρητής Δ.Δ. αναφέρει ότι:
1. "Ως προς τον ισχυρισμό του αποκλεισμού της (δηλ. της εφημερίδας "Σταθμός στην Ενημέρωση") από τη διαδικασία καταχωρίσεως των δημοσιεύσεων του Δήμου..., αυτή στερείται βασιμότητας".
2. "Ως προς τη λήψη εγγράφου απαντήσεως (από το Δήμο προς την εφημερίδα) είναι εν μέρει βάσιμη, υπό την έννοια ότι ο Δήμος απάντησε αλλά όχι εντός πεντηκονθήμερης προθεσμίας...".
Και η έκθεση καταλήγει στο ότι "οι καταγγελίες στερούνται βασιμότητας και πως "ο Δήμος της Κω δεν προέβη στην συντέλεση αδιαφανών διαδικασιών, ούτε και εξεδήλωσε φαινόμενα κακοδιαχειρίσεως ή κακοδιοικήσεως επί του χειρισμού του επίμαχου ζητήματος, αλλά απεναντίας άσκησε τις κατά νόμο οριζόμενες αρμοδιότητές του. "

Για άλλη μια φορά ο Δήμος της Κω και η Δημοτική αρχή δικαιώνεται περίτρανα τόσο για την χρηστή διοίκηση, την ορθή διαχείριση, τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθεί, την ισονομία αλλά και την αμερόληπτη στάση που διατηρεί προς όλους όσους έχουν σχέση με τις δραστηριότητες του Δήμου.
Οι αρχές, οι αξίες της Δημοτικής αρχής παραμένουν αναλλοίωτες όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί υπηρετώντας με ευλάβεια τα συμφέροντα των Κώων πολιτών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΩ

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter