«Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές»: με επιτυχία η παρουσίαση - δωρεάν η διανομή του βιβλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του παραμυθιού διατροφικής αγωγής και εκπαίδευσης της Διατροφολόγου – Διαιτολόγου κας Μαλαχία Καλλιόπης με τίτλο: «Ο Μιχαλάκης και το ταξίδι στις τροφές», η οποία διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου κα Ρέβελα Φραντζέσκα και τη Θεατρολόγο - Εκπαιδευτικό κα Βουγιουκλή Βαρβάρα και πλαισιώθηκε με θεατρική ανάγνωση του παραμυθιού με δραματοποιημένα αποσπάσματα. Στο θεατρικό αναλόγιο βρίσκονταν οι: Βαρβάρα Βουγιουκλή, Κωνσταντίνα Νέδου, Γιάννης Γιαννούρης, Διονύσης Παππούλης, Ιωάννα Τζιμίκου και Νίλουφερ Τλε. Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού που συμμετείχαν ήταν οι: Καπασακάλη Κατερίνα, Χατζηστέργου Πόπη, Φώτης Δημήτρης, Κιάρη Μαρίσα, Μαντούκου Μαρία, Τσαγγάρης Γιώργος, Τσαγγάρης Γιάννης, Ήλιου Μαρία, Καλλέργη Πόπη, Παρασκευοπούλου Εύη, Κυπραίος Χρήστος, Γουγαλάκης Παναγιώτης και Καρύδη Μαρία.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. κα Ιωάννα Ρούφα – Έψιμου αναφέρθηκε σχετικά: «Οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων αφορούν κατ' εξοχήν ζητήματα υγείας αλλά ταυτόχρονα έχουν και κοινωνική αξία. Το πώς και τι τρώμε αποτελεί μέρος της καθημερινής μας πρακτικής, του πολιτισμού κάθε κοινωνίας, αφού συνιστά μια από τις σημαντικότερες πολιτισμικές διεργασίες, που μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά και εκφράζουν την ιστορική πορεία, την ταυτότητα και τις αξίες κάθε κοινωνίας. Η αξιόλογη προσπάθεια της διατροφολόγου κυρίας Μαλαχία Καλλιόπης μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο κατορθώνει με έντεχνο και επιστημονικά θεμελιωμένο τρόπο να αναδείξει την παιδαγωγική και πολιτισμική σημασία της σωστής και υγιεινής διατροφής των παιδιών μας σε μια εποχή, που ο άκρατος καταναλωτισμός προωθεί και προβάλλει τα ταχυφαγεία και τα λεγόμενα «πλαστικοποιημένα» φαγητά, υπονομεύοντας ταυτόχρονα το οικογενειακό τραπέζι.

Η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. στηρίζει αυτή την έκδοση, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και ευελπιστεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια άξιων εκπαιδευτικών. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κυρία Μαλαχία Καλλιόπη για την αστείρευτη διάθεσή της για κοινωνική προσφορά και της ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε νέα δημιουργική προσπάθειά της».Δευκρινίζεται ότι αν και η πρόθεση της συγγραφέως ήταν το βιβλίο να πωληθεί με συμβολικό ποσό και τα έσοδα να στηρίξουν το εκπαιδευτικό έργο του Παιδικού Σταθμού Πυλίου, η ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ. αποφάσισε τη δωρεάν διανομή του, ως μια ακόμα προσφορά στην κοινωνία.

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter