Συμπαράταξη Ελπίδας: οι εκλογές τέλειωσαν...

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οι συγκρούσεις τώρα δεν ωφελούν!

Όλοι οι πολίτες του νησιού ακούνε και διαβάζουν με ανησυχία και θλίψη την συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ της νέας και της απερχόμενης δημοτικής αρχής στην πόλη της Κω.
Πρέπει να πούμε ότι οι εκλογές τέλειωσαν.

Η σύγκρουση αυτή την ώρα με τόσο νωπό το εκλογικό αποτέλεσμα δεν έχει νόημα.
Δεν ψάχνουμε να δούμε ποιος έχει δίκαιο.
Μας ενδιαφέρει η ομαλή μετάβαση από τους 3 στον ένα δήμο και από τις 3 πρώην δημοτικές αρχές στην νέα δημοτική αρχή!

1. Στο λίγο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου οι υπάρχουσες δημοτικές αρχές είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για το τι γίνεται στον χώρο τους. Ας μην βιάζονται οι νέοι! Δεν είναι σωστό, και αποτελεί πολιτικό λάθος το να ζητά ο νέος δήμαρχος να παγώσουν οι προγραμματισμένες δημοτικές διαδικασίες που αφορούν το δημοτικό έργο!

2. Όμως οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί παράγοντες πρέπει να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν! Είναι χρέος της απερχόμενης αρχής να ενημερώσει και να βοηθήσει την νέα ηγεσία! Είναι πολιτικό λάθος της υφιστάμενης δημοτικής αρχής να αρνείται να συζητήσει με τον νέο δήμαρχο και τους συνεργάτες του! Είναι τραγικό να διαβάζουμε ότι τους ''απέπεμψε'' με φωνές! Να θυμίσουμε στον κ. Κυρίτση, ότι το 2006, αμέσως μετά τις εκλογές, είχε εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο στο δημαρχείο και ενημερώνονταν και παρακολουθούσε όλες τις διαδικασίες! Την ίδια τακτική οφείλει να ακολουθήσει σήμερα για τον διάδοχο του, τον κ. Καίσερλη!

3. Το πολιτικό μετεκλογικό κλίμα πρέπει να αλλάξει.
Χρειάζονται όμως πρωτοβουλίες γιατί υπάρχει συσσωρευμένη πίκρα, ένταση, μίσος και διχόνοια!.
Μια πανηγυρική κοινή σύγκλιση των 3 απερχόμενων δημοτικών συμβουλίων και του νέου στην μεγάλη αίθουσα του δημ. συμβουλίου του δήμου Ηρακλειδών στην Αντιμάχεια με θέμα τις διαδικασίες της μετάβασης στον ένα δήμο με τέσσερις 10-λεπτες εισηγήσεις: των νυν και του νέου δημάρχου θα μας βοηθούσε γιατί θα έβαζε το ζήτημα της μετάβασης σε μια νέα πλατύτερη βάση, ξεπερνώντας την σύγκρουση που βιώνουμε στην πόλη της Κω.

Συμπαράταξη Ελπίδας

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter