Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ: ανοιχτή ολομέλεια στην Αντιμάχεια

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανοιχτή ολομέλεια πραγματοποίησε χθες το Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ στην Αντιμάχεια με θέμα τις δράσεις του νέου Δήμου. Εκτός από τα στελέχη της παράταξης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων, Πρόεδροι φορέων του νησιού καθώς και οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Κω και επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Καΐσερλης, επισήμανε πως από εδώ και πέρα όλες οι ολομέλειες της παράταξης θα είναι ανοιχτές και ανάλογα με τη θεματολογία θα καλούνται και οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων φορέων του νησιού για να καταθέτουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους, ξέχωρα από τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχουν όλοι οι φορείς με το νέο Δήμαρχο.

Ανακοίνωσε, πως η ορκωμοσία των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Κωακού λαού θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων και τη σύγκληση νέας ανοιχτής συνεδρίασης της παράταξης την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στον ίδιο χώρο, όπου θα καθοριστούν οι ευθύνες και η αποστολή όλων των στελεχών καθώς και το πρόγραμμα των πρώτων έξι μηνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Άρθρο 77 του Νόμου 3852/2010 προβλέπεται η θέσπιση, στα πρότυπα του «Συνηγόρου του Πολίτη», του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης». Για τη θέση αυτή ο Δήμαρχος Κω επέλεξε τον εγνωσμένου κύρους συμπατριώτη μας δικηγόρο κύριο Αντώνη Αβρίθη.

Επίσης ανέλυσε τα τρία στάδια του σχεδίου «Επιχείρηση Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».
«Στο πρώτο στάδιο που ξεκινά από σήμερα και φτάνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου ξεχνάμε αυτά που μας χώρισαν. Συγκεντρώνουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας για τη σωστή διαβίωσή τους και τις ιεραρχούμε για την επίλυσή τους στο πρώτο εξάμηνο του 2011 με προτεραιότητα στην ετοιμότητά μας για τον τουρισμό. Σε αυτό υπεύθυνοι καθίστανται το σύνολο των μελών της παράταξης που ήταν υποψήφιοι στο δημοτικό και στα τοπικά ψηφοδέλτια με συντονιστές για μεν τις Δημοτικές Κοινότητες Αντιμάχειας, Ασφενδιού, Καρδάμαινας, Κεφάλου και Πυλίου το συνάδελφο Θεοδόση Νικηταρά και για τη Δημοτική Κοινότητα της Κω πλην των συναδέλφων υποψηφίων του τοπικού Συμβουλίου τον συνάδελφο Γιάννη Μπαλαλή.

Το δεύτερο στάδιο είναι η τεκμηρίωση και η προετοιμασία των συλλογικών δράσεων και των συνεργατικών ομάδων για τη μετάβαση της κοινωνίας μας σε νέες παραγωγικές καινοτόμες δραστηριότητες σε συνεργασία με τους παραγωγικούς κλάδους του νησιού μας. Σε αυτό το στάδιο υπεύθυνοι καθίστανται οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κοινότητας Κω με συντονιστή το Δήμαρχο και τον Νίκο Νασταχανίδη.
Το τρίτο στάδιο είναι η προετοιμασία της οργάνωσης του νέου Δήμου. Την προετοιμασία αυτή αναλαμβάνουν το σύνολο των στελεχών των Δήμων και του Επαρχείου. Το συντονισμό αναλαμβάνει επταμελής ομάδα δημοτικών υπαλλήλων με επικεφαλής τον συνάδελφο Βασίλη Δρόσο».

Κως, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010
«Κίνημα Πολιτών Κω ΟΡΑΜΑ»

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter