Επιστολή Κ. Καΐσερλη προς Ραγκούση, Ρέππα, Μαγκριώτη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η πρωτοφανής κακοκαιρία, με έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Κω, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε όλη την έκταση του νησιού.

Τόσο οι υποδομές (δρόμοι, γεφύρια, δημοτικά κτίρια) όσο και οι περιουσίες των κατοίκων του νησιού (σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες, ζώα) έχουν υποστεί καταστροφές μεγάλης έκτασης που χρήζουν άμεσης παρέμβασης τόσο από το Δήμο Κω όσο και από την Πολιτεία.

Μετά και την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (αρ. πρωτ. 456/29.01.2011) να κηρύξει ουσιαστικά ολόκληρη τη νήσο Κω σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καθώς το νησί πρέπει να προετοιμαστεί για τη νέα τουριστική περίοδο, παρακαλούμε όπως επισπεύσετε τις ενέργειές σας για την άμεση και έγκαιρη χρηματοδότηση των ενεργειών που απαιτούνται για την αποκατάσταση των υποδομών του νησιού, καθώς και την αποζημίωση για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι δημότες της Κω.

Τόσο εγώ όσο και οι πολίτες της Κω προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, με την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter