Νίκος Χρυσόγελος: πρωτοβουλία για την αποτροπή απαξίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολογικός Άνεμος

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ Γ. Μαχαιρίδη και τους/την επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου με στόχο την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καθώς των φορέων και των παρατάξεων στα δυο Περιφερειακά Συμβούλια για την αποτροπή των δυσμενών εξελίξεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως αποτέλεσμα των επιλογών του Υπουργείου Παιδείας απέστειλε ο Νίκος Χρυσόγελος, εκ μέρους του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. Αιγαίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Από: Ν. Χρυσόγελο

Προς: Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ Μαχαιρίδη

- τους/την επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου

- τους Περιφερειακούς Συμβούλους

Κύριε Περιφερειάρχη

Όπως γνωρίζετε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα συνέχισης της λειτουργίας του μετά τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που περιέκοψε σημαντικά τον προϋπολογισμό του. Επίσης, ενώ υποχρέωσε το Πανεπιστήμιο να έχει μακροχρόνιο σχεδιασμό, το Υπουργείο από την πλευρά του δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του και μείωσε και τις πιστώσεις για τους Συμβασιούχους Διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αυτές οι κινήσεις προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η σύγκλητός του ανακοίνωσε ότι εάν το Υπουργείο δεν ανταποκριθεί στα αιτήματά του θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του στην αρχή του εαρινού εξαμήνου 22-23 Φεβρουαρίου 2011.

Το Αιγαίο πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο πνευματικής, επιστημονικής και ερευνητικής δημιουργίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προωθηθούν πολιτικές προς την αντίθετη κατεύθυνση με την απαξίωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τις συγχωνεύσεις σχολείων που θα βασίζονται σε οικονομίστικα και όχι παιδαγωγικά κριτήρια.

Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία - και θα έχετε την ολόπλευρη συμπαράστασή μας - για συντονισμένη, από κοινού παρέμβαση των φορέων και όλων των παρατάξεων των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου στο Υπουργείο Παιδείας για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Προτείνουμε, επίσης, την σύνταξη ενός ψηφίσματος που θα υπογράψουν όλοι οι φορείς και θα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή μας με τις εξελίξεις αυτές.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση των παρατάξεων ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Ν. Αιγαίου και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Β. Αιγαίου.

Με εκτίμηση

Νίκος Χρυσόγελος

Επικεφαλής ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν. Αιγαίου

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter