Επιστολή Κ. Καΐσερλη προς Λ. Μενδώνη για τους αρχαιολογικούς χώρους

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Επιστολή προς την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη

Θέμα: Προγραμματική Σύμβαση Καθαρισμού Αρχαιολογικών Χώρων

Αγαπητή κυρία Γενικέ,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας με αφορμή την επιστολή σας για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με αντικείμενο τον καθαρισμό των αρχαιολογικών χώρων.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το αντικείμενο της σύμβασης, που αφορά την ανάδειξη του μοναδικού ίσως πλούτου από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η οικονομική και κοινωνική πρόοδος του νησιού μας θα ήθελα να σας μεταφέρω την βαθειά λύπη μου που και πάλι υποχρεώνομαι να υπογράψω μία σύμβαση που με γυρίζει 30 σχεδόν χρόνια πριν.

Τότε που η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, με κάποιους νέους ανθρώπους όπως εσείς, άνοιξε τις πύλες της συνεργασίας του κλειστού και φοβικού Υπουργείου της στην Αυτοδιοίκηση και έδωσε την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης των μνημείων μας.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί από τότε μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχαμε δημιουργήσει εκείνες τις δομές και τους φορείς με τους οποίους η τοπική κοινωνία σε στενή συνεργασία με τον κόσμο του πολιτισμού και το Υπουργείο σας θα συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάδειξη της μοναδικής τεράστιας κληρονομιάς μας.

Κυρία Γενικέ,

Θερμή μου παράκληση είναι πριν από την υπογραφή της όποιας σύμβασης, που περιορίζει και πάλι το Δήμο μας σε ρόλο οδοκαθαριστή, αντί να του δώσει τα κίνητρα και την ώθηση να παίξει ενεργό ρόλο στην αναθέρμανση της οικονομίας, που πλήττει σοβαρά χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και αντί να του δώσει τα κίνητρα για την αναζωογόνηση του τουριστικού προϊόντος, κομμάτι του οποίου είναι οι αρχαιολογικοί μας χώροι, σας παρακαλούμε θερμά να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στην Κω.

Με την ευκαιρία σας επισυνάπτω την ιστορική για την εποχή της σύμβαση του Δήμου της Κω με το Υπουργείο Πολιτισμού και σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια και προκλήσεις για το άνοιγμα μιας νέας οδού στα από κοινού βήματα μας.

Φιλικά,

Ο Δήμαρχος Κω

Κώστας Καΐσερλης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter