Συμπαράταξη Ελπίδας: Δελτίο Τύπου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΘΕΜΑΤΑ: Ανακοινώνεται η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ;

Η Πίττα των εργαζομένων του δήμου.

Η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου

1. Ανακοινώνεται σήμερα-αύριο η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά μας. Οι συνέπειες είναι προφανείς για το τόπο μας. Νέα φορολογική επιβάρυνση για τις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες σε περίοδο ύφεσης, κρίσης. Θρίαμβος της φιλελεύθερης πολίτικης της ''σοσιαλιστικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ''. Την ίδια στιγμή μειώνεται η φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο με την ελάττωση των φορολογικών συντελεστών από 25 στο 20% και δίδονται νέες κρατικές εγγυήσεις στο τραπεζικό κεφάλαιο!

Έπρεπε να έχει υπάρξει συλλογική αντίσταση. Έπρεπε να έχει κινητοποιηθεί η κοινωνία. Ευθύνες για την δυσμενή αυτή εξέλιξη έχουν οι Δήμοι των νησιών μας! Οι κ.κ. Δήμαρχοι παρακολουθούν τις αλλεπάλληλες κατεδαφίσεις των φιλολαϊκών μέτρων του παρελθόντος, καλύπτοντας τις κυβερνητικές επιλογές, για να μην χάσουν τα κομματικά-κυβερνητικά τους στηρίγματα! Έστω και τώρα καλούμε την Δημοτική Αρχή να αντιδράσει. Θα θέσουμε το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο της 16-2-2011

2. Δεν προσκληθήκαμε στο κόψιμο της Πίττας του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας εγκαίρως και δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε. Εκτιμούμε ότι ήταν προτιμότερη η απουσία μας. Κι αν πηγαίναμε θα έπρεπε να μην μιλήσουμε, μια που οι ευχές μας θεωρούνται δεδομένες. Σε αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις η παρουσία της αντιπολίτευσης με ομιλίες γεμάτες αιχμές και υπονοούμενα διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα τους. Δεν είναι πολιτικό θέμα λοιπόν η μη πρόσκληση. Το πολιτικό θέμα για μας είναι ο χρόνος, ο χώρος και το περιεχόμενο. Η κοινωνία στηρίζεται στον Δήμο μας. Περιμένει πολλά από τους εργαζόμενους του Δήμου. Είναι τιμή να είναι κάποιος υπάλληλος του Δήμου. Σε αυτές τις κρίσιμες για το νησί μας εποχές θα θέλαμε να δούμε το κόψιμο της πίττας χωρίς το κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών. Θα ήταν πιο σωστό να γίνει, ας πούμε στο ΠΥΛΙ, παρουσία όλων των δημοτικών υπαλλήλων (και των 3 πρώην Δήμων). Να συνδυαζόταν με μια καλλιτεχνική εκδήλωση! Ας πούμε μια μουσική ή θεατρική παράσταση! Θα θέλαμε οι συνελεύσεις και τα συνδικαλιστικά γεγονότα να μην σταματούν την ομαλή παραγωγική ροη των δημοτικών υπηρεσιών. Έχουμε ανάγκη την ανανέωση στους τρόπους, στους χώρους και στο περιεχόμενο των κοινωνικών δράσεων ολόκληρης της δημοτικής μηχανής.

Ευχόμαστε ο νέος χρόνος να συμβάλει σε αυτό με την πρωτοποριακή δράση των εργαζομένων του Δήμου μας! Το μπορούν!

3. Χθες Κυριακή πρωί δημοτικός υπάλληλος μας φέρνει στο σπίτι την έντυπη πρόσκληση του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου. Γιατί; Αφού την έχουμε πάρει ηλεκτρονικά και έχει δημοσιευτεί στον τύπο; Γιατί αυτή η ταλαιπωρία των υπαλλήλων; Γιατί αυτή η σπάταλη δυνάμεων και δημοτικού χρήματος; Γνωρίζουμε ότι στους δήμους της Ευρώπης η σύγκλιση του μηνιαίου δημοτικού συμβούλιου γίνεται συγκεκριμένη ώρα και μέρα! Για παράδειγμα η πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα! Δεν δίδοντα προσκλήσεις! Μόνο σε έκτακτες συνόδους ειδοποιούνται οι συμμετέχοντες.

Πρέπει να εναρμονιστούμε με ότι γίνεται στον κόσμο.

4. Το παγκόσμιο θέμα των ημερών είναι τα ελπιδοφόρα γεγονότα στην Αίγυπτο και σε όλο τον Αραβικό κόσμο! Το νησί μας μέχρι την περίοδο Μασέρ είχε ζωντανές σχέσεις με την Αίγυπτο! Ας ελπίσουμε ότι στην νέα περίοδο που ανατέλλει, μαζί με τις δημοκρατικές αλλαγές θα έχουμε κοινωνική και πολιτική ανασύνταξη των ιστορικών δεσμών με την περιοχή!

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter