Ανθρώπινη Κως: Εισήγηση για τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό 2011 – 2013

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Ανθρώπινη Κως

Εισήγηση για τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό 2011 – 2013

Κύριε Δήμαρχε,

Σας υποβάλλουμε συνημμένα την πρότασή μας για ολοκληρωμένο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου.

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Προγραμματικής Περιόδου 2011 – 2013, θέτουμε στην υπηρεσία των επιτελικών και διοικητικών οργάνων την πρότασή μας για το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού – Επιχειρησιακού Σχεδίου για τον Ενιαίο Δήμο του νησιού.

Το παρόν Αναπτυξιακό Σχέδιο καταρτίστηκε : Α) στα πλαίσια της καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης του νέου Δήμου και στα πλαίσια της στρατηγικής των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων του ενιαίου Ο.Τ.Α. Β) με βάση δύο παραμέτρους : (1) το επιστημονικό μοντέλο αναπτυξιακού σχεδιασμού, (2) σε συνδυασμό με τις προτάσεις της παράταξης και Γ) εξειδικεύεται σε τέσσερις άξονες προταιρεότητας : (1) Περιβάλλον - Ποιότητα ζωής, (2) Τοπική Ανάπτυξη και Οικονομία, (3) Κοινωνική Ανάπτυξη, (4) Εσωτερική Ανάπτυξη του Δήμου. Στα ανωτέρω αναλύεται ο καθορισμός Μέτρων και προτεινομένων Δράσεων ανά Τομέα παρέμβασης (Στόχοι και Δράσεις), ο διετής Επιχειρησιακός Προγραμματισμός (2011 – 2013), η ιεράρχηση των Δράσεων του Δήμου, το ετήσιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2011.

Στο παρόν σχέδιο εξειδικεύεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, όπως αυτός προβλέπεται να διαρθρωθεί σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για τη διοικητική μεταρρύθμιση της αυτοδιοίκησης, με βάση τα παραπάνω, χωρίς να επηρεάζεται η επιστημονική μέθοδος για τους άξονες και τα μέτρα προτεραιότητας, όπως την γνωρίζαμε, πλην των Νομικών Προσώπων του Ο.Τ.Α., όπως προβλέπει ο ν.3258. Γεγονός, που καθιστά το παρόν εργαλείο προγραμματισμού ως οδηγό και για μελλοντικό σχεδιασμό των επόμενων προγραμματικών περιόδων από την αρμόδια υπηρεσία.

Για τη Δημοτική Παράταξη ''Ανθρώπινη Κως''

Χριστίνα Βασ. Μπαρμπαρούση

Εκπρόσωπος Τύπου

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter