Συμπαράταξη Ελπίδας: αναπτυξιακό συνέδριο ή συνάντηση πολιτικών σκοπιμοτήτων;

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1. Από την πρόσκληση του φερώνυμου ''1ου αναπτυξιακού συνεδρίου Δήμου Κω'' που πήραμε από το γραφείο Δημάρχου, μαθαίνουμε ότι διοργανωτής είναι το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Κω σε συνεργασία με τον Δήμο. Γιατί δεν είναι συνέδριο του όλου του Δήμου; Γιατί δεν είναι συνδιοργανωτές οι άλλες δημοτικές κοινότητες και το συμβούλιο του δήμου μας;

Γιατί αυτή η διακριτοποίηση;

2. Από το περιεχόμενο των εισηγήσεων φαίνεται ότι ο στόχος είναι να επισημοποιήσει τις συνεργατικές δράσεις του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης περί ''κοινωνικής οικονομίας'', να παρουσιάσει κάποιες ιδέες που αφορούν τον ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό και να κλείσει με την παρουσίαση των κυβερνητικών θέσεων περί τοπικών συμφώνων απασχόλησης, υποδομών και ανάπτυξης και περί αθλητισμού!

Ο στόχος του συνεδρίου δεν είναι η αναζήτηση πολιτικών διεξόδου από την παραγωγική αποδιάρθρωση και την συνεπαγόμενη οικονομική κρίση και την κοινωνική αποτελμάτωση που δημιούργησε το μοντέλο συγκέντρωσης και της συγκεντροποίησης του πλούτου στο νησί μας όλα αυτά τα χρόνια. Ένα πρότυπο παραγωγής για το οποίο έχει βασικές ευθύνες ο νυν δήμαρχος, το οποίο δημιούργησε τον γιγαντισμό και την μονοδιάστατη τουριστική ανάπτυξη, πνίγοντας τους μικρομεσαίους και τους μικροπαραγωγούς και αφανίζοντας τον ιστορικό παραγωγικό πλούτο του νησιού μας. Αντί να δούμε τις απαιτούμενες αλλαγές μέσα στις σημερινές σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οριοθετούνται από τα μνημόνια των δανειστών μας, η δημοτική αρχή προκλητικά μετατρέπει την συνάντηση αυτή σε βήμα παρουσίασης της κυβερνητικής πολιτικής με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και την σύναψη πολιτικών σχέσεων με επιφανή στελέχη της κυβέρνησης εξυπηρετώντας προσωπικές πολιτικές.

Εκτιμούμε ότι δεν πρόκειται για αναπτυξιακό συνέδριο αλλά για πολιτική σύναξη σκοπιμοτήτων.

3. Η περιθωριοποίηση της λαϊκής συμμετοχής και της αντιπολίτευσης είναι προκλητική.

Θα καταθέσουμε υπόμνημα για τις θέσεις μας και παρακολουθήσουμε τα 60 λεπτά που διατίθενται για τους φορείς όλου του νησιού μας! Γιατί είναι πολιτικό μας καθήκον και γιατί μας ενδιαφέρει η άποψη τους.

4. Την Κυριακή το πρωί 10.00-12.00 στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΤΙΝΑ έχουμε την πρώτη συνέλευση μας του 2011. Θα συζητήσουμε την τοπική πολιτική πραγματικότητα και θα εκλέξουμε νέα όργανα της παράταξης μας.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

Συμπαράταξη Ελπίδας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter