Δύναμη Αλλαγής: «φαρσοκωμωδία το συνέδριο»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν η οικονομία της χώρας και κατ' επέκταση του νησιού, περνάει την χειρότερη κρίση της, οφείλουμε όλοι, ανάλογα με την θέση ευθύνης που έχει ο καθένας μας, να λειτουργούμε με τρόπο που αντιμετωπίζει τα άμεσα προβλήματα και παράλληλα να σχεδιάζουμε για το μέλλον έχοντας επίγνωση για το που βρισκόμαστε και που θέλου-με να πάμε.

Η δημοτική αρχή επέλεξε – διοργάνωσε και πρόβαλε όσο μπορούσε το λεγόμενο «α-ναπτυξιακό συνέδριο» του δήμου της Κω που ουσιαστικά κατέληξε σε φαρσοκωμω-δία.

Ταυτόχρονα ήταν και μια καλή ευκαιρία για τους τρεις υφυπουργούς να κάνουν την βόλτα τους από τη πόλη της Κω χωρίς ουσιαστικά να πουν τίποτα παραπάνω από τις έντονου προεκλογικού περιεχομένου εξαγγελίες που έχουμε ακούσει και από άλλους σε άλλες εποχές και με άλλες κυβερνήσεις.

Επί της ουσίας του λεγόμενου «αναπτυξιακού συνεδρίου» δεν αξίζει να τοποθετηθεί κανείς, άλλωστε ουσία δεν υπήρξε γι' αυτό και οι πολίτες της Κω γύρισαν την πλάτη στο σκηνικό που στήθηκε.

Επειδή όμως η περίοδος αυτή είναι για το νησί μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, να ε-παναλάβουμε για άλλη μια φορά τις θέσεις μας και να καλέσουμε τη δημοτική αρχή να σοβαρευτεί και να δουλέψει επιτέλους.

1. Πιστεύουμε, και το είχαμε πει ξεκάθαρα και προεκλογικά, ότι η ανάπτυξη που προέρχεται μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μπορεί να δώσει διέξοδο στη περίοδο της κρίσης. Υπήρχε λοιπόν, και είχε δρομολο-γηθεί και από τους τρεις δήμους, ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Κω πρόγραμμα κατασκευής έργων προϋπολογισμού άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο εκτός από τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών (αποχε-τευτικά και βιολογικοί, νέο λιμάνι, αναπλάσεις, έργα ΑΠΕ, αξιοποίηση ΑΒΙ-ΚΩ – Οινοποιείου, θεματικές διαδρομές κλπ) θα εξασφάλιζε θετικές συνθήκες και ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης την στιγμή που το σύνολο της χώρας βυ-θίζεται στην ύφεση. Και το σπουδαιότερο απ' όλα, οι πόροι για αυτό το τερά-στιο πρόγραμμα ήταν ήδη εξασφαλισμένοι με τα έργα στην φάση της δημο-πράτησης. Ταυτόχρονα επειδή πιστεύουμε ότι η οχύρωσή μας απέναντι σε τέ-τοια φαινόμενα που θα επαναληφθούν σίγουρα και στο μέλλον πρέπει να βα-σίζεται στη λογική της κατά το δυνατόν απεξάρτησής μας από την παροχή υπηρεσιών, είχαμε βάλει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ου-σιαστική στήριξη του πρωτογενή τομέα της οικονομίας και την ανάδειξή του σε μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την αναδιάρθρωση της οικονομίας.

2. Η δημοτική αρχή επέλεξε, και οι ευθύνες που βαραίνουν προσωπικά τον δή-μαρχο είναι τεράστιες, αντί να συνεχίσει όσα από αυτά τα έργα είχαν δημο-πρατηθεί και ήταν ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, να τα σταματήσει όλα για λόγους δήθεν «πολιτικής διαφοράς». Και βέβαια πρόταξε ως σχέδιο της για το μέλλον του νησιού τους συνεταιρισμούς (και όχι συνεργατικές ο-μάδες, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με όλους τους φορείς) και το δά-νειο των 150 εκατομμυρίων που πραγματικά θα υποθηκεύσει το μέλλον των μελλοντικών γενεών της Κω.

3. Το 2011 διαφέρει απόλυτα από τις δεκαετίες του 70, του 80, του 90 ακόμα και του 2000. Σήμερα απαιτείται σύγχρονος και ουσιαστικός πολιτικός λόγος, σο-βαρός σχεδιασμός πάνω στα σύγχρονα πρότυπα διοίκησης. Ερασιτεχνισμοί, πείσματα, και πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη καταστροφή αποτελούν για το νησί μας βέβαια συνταγή αποτυχίας. Ηδημοτική αρχή έχει λίγο καιρό ακόμα για να το αντιληφθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter