Οικολόγοι Πράσινοι: το περιβάλλον βλάπτει σοβαρά το πολιτικό σύστημα

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Δελτία Τύπου που μας έστειλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ...ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις εξελίξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα στην Ολομέλεια της Βουλής, οι εκπρόσωποι Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Φαίνεται ότι το περιβάλλον βλάπτει σοβαρά ...το πολιτικό σύστημα. Δεν εξηγείται αλλιώς ούτε το μένος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν και τα πιο στοιχειώδη ημίμετρα ούτε ότι όλη η αντιπολίτευση, πλην μέρους της Αριστεράς, πλειοδοτεί για ακόμη χειρότερες ρυθμίσεις. Οι ίδιοι Μαυρογιαλούροι που υποθήκευσαν διαχρονικά την οικονομία, μεταφέρουν τώρα το λαϊκισμό τους στο περιβάλλον, υποθηκεύοντάς το για ακόμη περισσότερες δεκαετίες. Στη χρεοκοπία τους, όμως, δε δικαιούνται να συμπαρασύρουν και το μέλλον της χώρας».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Ο Μ. Τρεμόπουλος με προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση

στο Διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος θα πάρει μέρος στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Δημόσιο χρέος και πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη - η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς»το Σάββατο 12 Μαρτίου, στο Σινέ Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, Αθήνα.

Η εισήγηση του Μ. Τρεμόπουλου θα γίνειστις16:45 καισυμπεριλαμβάνεται στην ενότητα «Προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση».

Η πλήρης σύνθεση του πάνελ είναι η εξής:

15.30-17.30

Προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση (1)

Συντονιστής:Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Οικονομολόγος, Μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Μέλος του Δ.Σ. του ΙΝΠ

Ελιζαμπέτ Γκοτιέ, Διευθύντρια του EspacesMarx, Μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Transform- Γαλλία

Ερίκ Τουσσαίν, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση των Χρεών του Τρίτου Κόσμου-Βέλγιο

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα

Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ομάδα GUE-NGL

Το συνέδριο, που διοργανώνεται από την πολιτική γραμματεία του Συνασπισμού, το Ινστιτούτο "Νίκος Πουλαντζάς", το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Δίκτυο Transform, έχει διάρκεια τριών ημερών (10-12 Μαρτίου) και συμμετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί και πολιτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

"ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΙΚΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ"

Ενημερωτική Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων

Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 12:ΟΟ, HELEXPO

Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Αίθουσα Β'

Στο σημερινό γκρίζο τοπίο της κρίσης που έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς, η ελληνική γεωργία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, ενόψει και της προωθούμενης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Οι αγρότες σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικές συνθήκες και χωρίς καμιά ουσιαστική συνδρομή από την πολιτεία μπορούν να μετατρέψουν τα μειονεκτήματα και τα προβλήματα διάρθρωσης της ελληνικής γεωργίας σε πλεονεκτήματα, με στροφή στη μικρής κλίμακας παραγωγή βιολογικών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η προώθηση της άμεσης επαφής των παραγωγών και των καταναλωτών, με μέσα όπως οι λαϊκές (βιολογικές) αγορές παραγωγών και τα τοπικά δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών μπορούν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες, με πολύ μεγάλο όφελος τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές, ενισχύοντας τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη.

Με σκοπό την ενημέρωση των καλλιεργητών και των καταναλωτών η Θεματική Ομάδα Γεωργίας και Τροφίμων των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Βιολογικά προϊόντα, μικρή κλίμακα, οικολογικά δίκτυα»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης BIOLOGICA, την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα B΄ του Συνεδριακού Κέντρου "Νικόλαος Γερμανός" της HELEXPO.

Κύριοι ομιλητές θα είναι:

Μιχάλης Αναστασιάδης, Γεωπόνος, μέλος της Θεματικής Ομάδας για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα των Οικολόγων Πράσινων: «Θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τη Γεωργία – Κτηνοτροφία»

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος Κεν. Μακεδονίας: «Δίκτυα Παραγωγών-Καταναλωτών»

Γιώργος Δαουτόπουλος, Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας Α.Π.Θ.: «Δημοτικοί-Συμμετοχικοί Λαχανόκηποι και Τοπικά Δίκτυα»

Βασίλης Μαυρίδης, Βιοκαλλιεργητής, γραμματέας Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορ. Ελλάδος: «Λαϊκές Αγορών Βιολογικών Προϊόντων: μια Διέξοδος για τους Βιοκαλλιεργητές»

Γιάννης Παναγιωτίδης, Βιοκαλλιεργητής, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά: «Οικολογική Κτηνοτροφία στην Πράξη»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Ανεργία: Ως πότε θα υποφέρουν οι εργαζόμενοι;

Ενώ η κυβέρνηση ασχολείται με την δημοσιονομική προσαρμογή, η κοινωνία υποφέρει από τη δραματική επιδείνωση στην αγορά εργασίας. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση.

Πάνω από 220.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε ένα μόλις χρόνο, σήμερα έχουμε σχεδόν 300,000 περισσότερους ανέργους σε σχέση με το 2008, ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει το 40%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επαναλαμβάνουμε με το πιο έντονο τρόπο, ότι, πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα σχέδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που να καλύπτει τις απώλειες, σε βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά τομείς. Η ανάπτυξη, που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα, δεν πρόκειται να επαναφέρει την απασχόληση, χωρίς ενεργές πολιτικές στήριξης.

Χρειάζονται άμεσα κίνητρα για προσλήψεις με μετατόπιση φορολογικών βαρών από την εργασία προς την περιβαλλοντική επιβάρυνση και την κατανάλωση, καθώς και προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων στην ανεργία. Χρειάζεται ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας για τους νέους άνεργους τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, ώστε να δημιουργήσουν μια δικιά τους δουλειά..

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια πράσινη στροφή στην οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους τομείς όπως για παράδειγμα η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter