Επιστολή Γ. Καραναστάση για τη συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου 2011

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Καρδάμαινα 11/03/2011

Προς τον: κ. πρόεδρο του συμβουλίου της

Δημ.Κοινότητας Καρδάμαινας

Κοιν. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου 2011.

Κύριε Πρόεδρε,

Την Πέμπτη 10/3/2011, το μεσημέρι, μου επιδώσατε πρόσκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας μας, μάλιστα στην πρόσκληση αναφέρεται ως έκτακτη η συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Επειδή προφορικά και άλλες φορές σας έχω επισημάνει πως συγκαλούνται οι συνεδριάσεις, πόσος χρόνος απαιτείται από την έκδοση της πρόσκλησης, πως αναγράφονται τα θέματα, ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας για την προετοιμασία και εισήγηση των θεμάτων, πως πρέπει να ενημερώνονται οι σύμβουλοι, θεωρώ υποχρέωση μου να το κάνω ακόμα μια φορά, αυτήν όμως γραπτά.

1. Εκ του κανονισμού λειτουργίας των συλλογικών οργάνων οφείλετε η πρόσκληση να επιδίδεται στους συμβούλους τρεις ολόκληρες ημερολογιακές ημέρες πριν (σ' αυτές δεν περιλαμβάνεται η ημέρα επίδοσης και η ημέρα συνεδρίασης).

2. όταν πρόκειται για έκτακτες και επείγουσες συνεδριάσεις πρέπει να τεκμηριώνεται ο λόγος του έκτακτου και του επείγοντος.

3. στους συμβούλους πρέπει να δίνονται στοιχεία και εισηγήσεις των θεμάτων.

Αυτά όπως σας έχω ξαναπεί είναι τα ελάχιστα για το νόμιμο της πρόσκλησης και της συνεδρίασης.

Μέχρι σήμερα δεν το ακολουθήσατε.

Για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση τώρα.

1. Καλείται σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα όπως αναγράφεται στην πρόσκληση το τεχνικό πρόγραμμα της Κοινότητας χωρίς για ένα τόσο σοβαρό θέμα να έχετε καμιά εισήγηση. Μετά από δική μου παρατήρηση μου δώσατε ένα κατάλογο όπου απαριθμείτε έργα ή άλλες σκέψεις σας.

2. Καμιά εισήγηση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δεν υπάρχει

3. Καμιά κοστολόγηση των προτάσεων δεν υπάρχει.

4. Ορισμένα εξ αυτών δεν είναι της αρμοδιότητας μας.

5. Περιλαμβάνετε έργα που έχουν δρομολογηθεί από την πρώην αρχή του Δήμου Ηρακλειδών ως νέα ενώ είναι συνεχιζόμενα.

Αυτές είναι ελάχιστες παρατηρήσεις για ένα πρόγραμμα που θα έπρεπε να είναι σωστά τεκμηριωμένο για μια κοινότητα με πολλές ανάγκες.

Πέραν αυτών όμως τόσο το τυπικό, όσο και η ημέρα συνεδρίασης (Παρασκευή των πρώτων Χαιρετι-σμών) δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω όπως επίσης και σε αρκετούς συμπολίτες μας που θα ήθελαν και την ίδια ώρα θα εκκλησιάζονται.

Επειδή κ. πρόεδρε διαπιστώνω ότι πολύ πρόχειρα καλείτε στη συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα παράτυπα, σας καλώ να την αναβάλετε, διαφορετικά επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια προκει-μένου να διαφυλάξω τα συμφέροντα της Καρδάμαινας και των Καρδαμιωτών.

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter