Πολίτες κόντρα στον Καιρό: σύσκεψη αντιπυρηνικών, οικολογικών, ειρηνιστικών και αυτοδιοικητικών οργανώσεων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Πολίτες κόντρα στον Καιρό

Με πρωτοβουλία του Αντιπυρηνικού Μεσογειακού Παρατηρητηρίου και με φόντο την τραγωδία της Ιαπωνίας και το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 17/3 σε αίθουσα του Τ.Ε.Ε. στην Αθήνα πρώτη σύσκεψη αντιπυρηνικών, οικολογικών, ειρηνιστικών και αυτοδιοικητικών οργανώσεων, με στόχο το συντονισμό των ευρύτερων δυνάμεων του ελληνικού χώρου για την ανασύσταση και ενδυνάμωση του αντιπυρηνικού κινήματος.

Συμμετείχαν το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, οι Γιατροί κατά των πυρηνικών, η Αδέσμευτη Κίνηση Ειρήνης (ΑΚΕ), η ΚΕΑΔΕΑ, το δίκτυο Μεσόγειος SOS, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Αττική Συνεργασία ενάντια στο Μνημόνιο, οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό Νοτίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η κατάσταση όπως προκύπτει από την τραγωδία της Ιαπωνίας και το σοβαρό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για συνέχιση του προγράμματος κατασκευής των πυρηνικών εργοστασίων στην Τουρκία (Ακούγιου κλπ.) και ο κυνισμός του ότι "κάθε επένδυση έχει και το ρίσκο της", οι κίνδυνοι από τη συνέχιση του πυρηνικού εργοστασίου στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας και η διαφαινόμενη πρόθεση για εργοστάσιο στο Δυρράχιο της Αλβανίας με χρηματοδότηση του Μπερλουσκόνι, η συμπλήρωση 25 χρόνων από τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ

Αποφασίστηκαν σειρά δράσεων και συντονισμού όλων των αντιπυρηνικών, φιλειρηνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δυνάμεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση και αντίσταση στην εξάπλωση των πυρηνικών σταθμών. Το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

20/3/2011

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter