Οι Πολίτες κόντρα στον Καιρό για το θέμα των συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολικών μονάδων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

κ. Γ. Γκούφα

Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,

Περιφερειακούς Συμβούλους

Κύριε πρόεδρε

εκ μέρους της παράταξης μας, παρακαλούμε, εκτός από τα προτεινόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί και το παρακάτω ψήφισμα που αφορά το θέμα των συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολικών μονάδων

Πιστεύουμε απόλυτα ότι το περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί να παραμένει απαθές απέναντι σε μια πολιτική που έχει αναστατώσει όλες τις τοπικές κοινωνίες

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις επικείμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων, που μεθοδεύει η κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς κανένα διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τονίζει ότι η δημόσια εκπαίδευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με δημοσιονομικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου απαιτεί να μην υπάρξει καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολικών μονάδων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των οργάνων, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των οικείων Δήμων και του Περιφερειακού Συμβουλίου".

28/3/2011

Νίκος Συρμαλένιος

Παύλος Χρυσαφίδης

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter