Ηλίας Δ. Σιφάκης: εισήγηση για την απογραφή

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΗΛΙΑ ΣΙΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την αξιοπιστία της Απογραφής αλλά και την αξιοπιστία της Δ. Αρχής, θα πρέπει πολύ γρήγορα να αναφερθούμε στον τρόπο με τον οποίο έφτασε αυτή η απογραφή στα χέρια των δημοτικών συμβούλων και του Συμβουλίου γενικότερα.

Χρονικό περιθώριο από τον νόμο ήταν η 28 Φεβρουαρίου και έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Γι' αυτό και έγινε διπλή συνεδρίαση, για να προλάβουμε ημερομηνίες. Οι δηλώσεις δε του Δημάρχου τότε, ήταν ότι ο Δή-μος μας θα ήταν πρωτοπόρος και τάχιστος και στην απογραφή.

Υπεύθυνη για την σύνταξη της απογραφής, η οποία ολοκληρώνεται σε 4 φάσεις, είναι ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχει και η μειοψηφία.

Γνωρίζετε πόσες φορές συνεδρίασε η επιτροπή? Μία! Στις 15 Μαρτίου. Μία συνε-δρίαση για την έγκριση και των 4 φάσεων της μελέτης. Αμέσως, με έκτακτη συνεδρί-αση περνά από την Οικονομική Επιτροπή για να προλάβουμε τις ημερομηνίες στις 18 Μαρτίου όπου και εμείς ως μειοψηφία καταψηφίζουμε ως μη σοβαρή τη διαδικασία!

Στην ίδια διαδικασία, εσπευσμένα ψηφίστηκε και ο Ανεξάρτητος Ορκωτός Λογιστής που είχε υποχρέωση να ελέγξει την Απογραφή, ο οποίος απεφάνθη: "ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ", αφού μέχρι τον έλεγχο της έκθεσης (26 Μαρτίου 2011 είναι υπογεγραμμένη ), δεν είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία και ο έ-λεγχος από την επιτροπή απογραφής. Δηλαδή, στις 18 Μαρτίου, ψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή μία έκθεση απογραφής που ουσιαστικά την απέρριψε ο Ορκωτός, για να κατατεθεί τελικά μία απογραφή στο Δημοτικό Συμβούλιο Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και δεν ξέρουμε αν είναι η ίδια που έλεγξε ο Ορκωτός. Εδώ υπάρχει μια σύγχυση γενικότερα η οποία βέβαια, αποτυπώνει πλήρως την σύγχυση στην οποία βρίσκετε η Δημοτική Αρχή.

Και ειλικρινά αναρωτιόμαστε αν καθυστέρησαν τα πάντα στην Κω (3 μήνες στον πάγο ήμασταν) για να καταθέσετε αυτή την απογραφή.

Η Δημοτική Αρχή κατασπατάλησε στην ουσία τις πρώτες 100 ημέρες εξουσίας (που θα έπρεπε να σηματοδοτούν την πολιτική της) για την σημερινή συνεδρίαση.

Επί της απογραφής τώρα που τόσος λόγος έγινε για το χάος και το χάλι που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή! Πραγματικά περίμενα με αγωνία να δω τα αποτελέσματα και εξεπλάγην όταν τα είδα.

Μάλλον τόσο καιρό μιλούσαν για άλλο νησί και όχι για την Κω!

Επί 3 μήνες Λαϊκισμός για να αποφύγουν τις ευθύνες τους ως δημοτική αρχή, προ-σπαθώντας να παρουσιάσουν Διαλυμένους Δήμους. Και εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι παραλάβατε μία υγιέστατη τοπική οικονομία και από τους 3 πρώην Δήμους. Χωρίς δάνεια (εκτός της Μαρίνας), 3.5 εκ. μετρητά, 17 εκ. προς είσπραξη (ακόμα και αν σε αυτά υπολογίζονται ανείσπρακτες οφειλές ετών πάλι αυτά που θα εισπραχθούν είναι πάρα πολλά), 11.6 εκ. δρομολογημένα αναπτυξιακά έργα (όταν τα εκτελεστέα έργα είναι μόλις 13,5 εκ.) ενώ από προγράμματα ΈΣΠΑ έχουν εξασφαλίσει οι προη-γούμενοι δήμοι 6,5 εκ.

Που είναι λοιπόν η καταστροφή και πως δικαιολογείτε την μιζέρια που προσπαθούν να ποτίσουν τους συνδημότες μας? Τα τιμολόγια ύψους 5,5 εκ. εκ των οποίων τα πε-ρισσότερα αφορούν τα έργα που ήδη είχαν ξεκινήσει όταν ανέλαβαν και που οι ίδιοι πάγωσαν με πολιτική απόφαση;

Σήμερα κατέρρευσε η Προπαγάνδα της Δημοτικής Αρχής.

Παραλαμβάνει έναν από τους πλουσιότερους Δήμους στην Ελλάδα, ένα δήμο που δεν έχει καμία σχέση με την κρίση περνά αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μας και αν έχετε διάθεση να την διαχειριστείτε σωστά, η κρίση δεν θα μας αγγίξει.

Μέγα πρόβλημα αναδεικνύεται η νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής αρνούμενη να ε-νεργοποιήσει τον Δήμο για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους ώστε να προετοιμάσει τους συνδημότες μας για τα υπέρογκα Δάνεια που έχει σκοπό να χρεώσει την Δήμο για ακατανόητες επενδύσεις νοοτροπίας της προηγούμενης καταστροφικής 30ετίας.

Καταψηφίσαμε λοιπόν την Απογραφή ως προς την Διαδικασία και ως πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάζει ψευδά ένα θολό τοπίο.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter