Νίκος Μυλωνάς: επιστολή για τη διπλοδρόμηση του λιμανιού

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον Δήμαρχο Κω κ. Κ.Καϊσερλη

κ. Δήμαρχε

στο δημοτικό συμβούλιο της 28-3-2011 καταθέσαμε κείμενο που αφορούσε την αρνητική μας θέση στις δεδηλωμένες προθέσεις σας για την διπλοδρόμιση του λιμανιού-Ακτής Κουντουριώτη.

Επειδή θεωρούμε το θέμα πολύ κρίσιμο για την εμφάνιση και την λειτουργία της πόλης εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε και που βρίσκει δυστυχώς για άλλη μια συνεχιζόμενη φορά την πόλη και το νησί σε απαράδεκτα κακή κατάσταση, τώρα με δική σας ευθύνη, θεωρούμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για την πολιτική που θα εξακολουθήσουμε.

Επειδή:

Α. Η μονοδρόμιση της Λ. Φοινίκων και τμήματος της ακτής Κουντουριώτη συμπεριλαμβάνεται στην κυκλοφοριακή μελέτη που βρίσκεται σε ισχύ για την πόλη της Κω μετά από έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της 23-11-2007

Β. Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου και η ευρύτερη διαμόρφωση της κεντρικής αυτής περιοχής του νησιού μας στα πλαίσια εγκεκριμένου δικτύου ποδηλατοκινησης, έγιναν σύμφωνα με την ισχύουσα κυκλοφοριακή μελέτη που ισχύει και σήμερα.

Γ. Το τμήμα της ποδηλατολωρίδας του κεντρικού παραλιακού μετώπου συνδέεται λειτουργικά και συμπληρωματικά με το προϋφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων του Ψαλιδιού και της Λάμπης και γι αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών ΚΠΣ 2000-2007, σε περίπτωση τροποποιήσεων απαιτείται αντίστοιχα τροποποίηση του εγκεκριμένου τεχνικού δελτίου προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα επιστροφής κοινοτικών πόρων.

Και επειδή για την αναδιαρρύθμιση απαιτούνται:

1. μερική τροποποίηση-κυκλοφοριακή ρύθμιση και νέα εγκριτική απόφαση της ισχύουσας κυκλοφοριακής μελέτης με πλάτος οδοστρώματος τουλάχιστον 7,00μ.

2. μελέτη τροποποιημένου κόμβου παλαιού ανθόκηπου, Μ. Αλεξάνδρου και Ακτής Κουντουριώτη

3. έγκριση προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης των κόμβων

4. κόστος εργασιών της παρέμβασης πολύ μεγαλύτερο από τα 90.000 ευρώ που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, πολύ υψηλό σε εποχές χρεοκοπίας

5. έγκριση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας γιατί μεταθέτετε τον ποδηλατόδρομο κοντά στο Τείχος του Κάστρου

6. νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Σας παρακαλούμε να τηρηθούν οι προβλέψεις του νόμου και να παρθούν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις πριν την έναρξη των εργασιών. Διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι με κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο θα προσπαθήσουμε να σας εμποδίσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε ένδικα μέσα και θα ζητήσουμε την κινητοποίηση του κόσμου.

Εφ όσον λοιπόν ξεκινήσετε και το έργο μείνει στην μέση ένεκα των δικών μας ενεργειών, τότε την ευθύνη για το ''καλοκαιρινό μπάχαλο στο μέτωπο της πόλης'' θα την έχετε ΕΣΕΙΣ.

κ. Δήμαρχε

η πολιτική μας εκτίμηση είναι ότι γίνεται προσπάθεια επιστροφής στο παρελθόν. Σε ένα παρελθόν κακής κυκλοφοριακής ρύθμισης, ηχητικής ρύπανσης, οπτικής υποβάθμισης, χωρικής φόρτισης, αταξίας και απαξίωσης τού λιμανιού μας. Γι αυτή την οπισθοδρόμηση σας κατηγορούμε για τυφλό πολιτικό ρεβανσισμό που είναι καταστροφικός για τον τόπο και τα συμφέροντα της κοινωνίας μας, στην από κάθε άποψη απογοητευτική πολιτική κατάσταση που ζούμε στην χώρα μας.

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter