Πολίτες κόντρα στον Καιρό: Μεγάλη συγκέντρωση για την ανέλκυση του SEA DIAMOND

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Μεγάλη συγκέντρωση στη Σαντορίνη για την ανέλκυση του SEA DIAMOND

(Χαιρετισμός του περιφερειακού συμβούλου Π.Χρυσαφίδη στη συγκέντρωση της Σαντορίνης)

Τέσσερα (4) χρόνια το SEA DIAMOND παραμένει στο βυθό της Καλντέρας

Είμαστε πάλι εδώ για να συμπαρασταθούμε για μια ακόμα φορά στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής, της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Σαντορίνης για την ανέλκυση του Sea Diamond από το βυθό της Καλντέρας.

Τέσσερα χρόνια αδιαφορίας και ψεύτικων υποσχέσεων της επίσημης πολιτείας που σε συμπαιγνία με τις επιδιώξεις της εταιρείας, συνεχίζουν να συσκοτίζουν την πραγματικότητα, νομίζοντας ότι η λήθη θα επικρατήσει και ότι όλα σιγά σιγά θα ξεχαστούν. Δεν λείπουν μάλιστα οι φωνές που ωραιοποιούν την πραγματικότητα, προτείνοντας αισχυντηλά την παραμονή του ναυαγίου στο βυθό αναδεικνύοντας το ως υποθαλάσσιο τουριστικό αξιοθέατο.

Όμως κανένα δεν μπορούν να ξεγελάσουν. Άλλωστε τα στοιχεία που αναδεικνύουν τόσο η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και η έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, αποτελούν κόλαφο προς όλους αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι, όσο το κουφάρι παραμένει στο βυθό, τόσο η διάχυση των τοξικών ουσιών και των βαρέων μετάλλων από την αποσάθρωση, θα κινδυνεύουν να διασπαρούν και να μολύνουν όχι μόνο τη θάλασσα της Σαντορίνης, αλλά και μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Γι' αυτό η ανέλκυση του Sea Diamond παραμένει ο μόνος αδιαπραγμάτευτος στόχος που δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Άλλωστε τόσο η ελληνική, όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σαφής. Ο ρυπαίνων πληρώνει και όταν αυτός διαφεύγει, η ευθύνη του κράτους είναι προφανής.

Από την πλευρά μας, ως "Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία" πριν και τώρα ως Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει αίσιο τέλος. Αυτή τη θέση υπηρετήσαμε στο νομαρχιακό συμβούλιο, αυτό συνεχίζουμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αυτό κάνουμε προωθώντας ενέργειες στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, όπως και η πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, που η συζήτηση της, με ευθύνη της κυβέρνησης, για πάνω από ένα μήνα αναβάλλεται διαρκώς.

Καλούμε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους σε συστράτευση και σε συμπαράσταση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Θηραίων Πολιτών, στην οποία αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον αγώνα που διεξάγει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Αγαπητοί συμπατριώτες όλοι μαζί ενωμένοι θα φτάσουμε στον τελικό στόχο!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, ο Δήμος Θήρας, οι φορείς της Σαντορίνης, και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την Ανέλκυση του Sea Diamond

τέσσερα χρόνια μετά τη βύθιση του Sea Diamond στα νερά της Καλντέρας μας,

εξακολουθούμε να απαιτούμε την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση, διαβεβαιώνουμε τους υπεύθυνους ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί έως ότου το αίτημα του Θηραϊκού λαού ικανοποιηθεί.

Ως Δήμος και ως Λιμενικό Ταμείο Θήρας: είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε άμεσα σε πλήρη ενημέρωση του Θηραϊκού λαού και σε κάθε επιβεβλημένη νομική διαδικασία που θα οδηγήσει στην ανέλκυση του ναυαγίου.

Ως Θηραϊκός Λαός: ζητούμε τη συνέχιση της έμπρακτης στήριξης και συμμετοχής της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Νοτίου Αιγαίου στον δίκαιο αγώνα μας, και απαιτούμε την εφαρμογή της σχετικής ισχύουσας νομοθεσίας από τα συναρμόδια υπουργεία.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Την αδιαφορία και τον εμπαιγμό των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων και

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα έως ότου ικανοποιηθεί το Πανθηραϊκό αίτημα της ανέλκυσης του κουφαριού από τα νερά της καλντέρας της Σαντορίνης.

Σαντορίνη, 5 Απριλίου 2011

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter