Ο.Δ.Ε. για τη Δια Βίου Μάθηση: η πολιτική του Δήμου Κω σε θέματα εκπαίδευσης

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Στην πρώτη της συνεδρίαση η Ομάδα Διοίκησης Έργου για τη Δια Βίου Μάθηση που συστήθηκε στο Δήμο της Κω με απόφαση Δημάρχου και Πρόεδρο το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω κ. Δημήτρη Χασαπλαδάκη, προσδιόρισε την πολιτική του Δήμου σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και Δια Βίου μάθησης με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία.

Η αλλαγή που συντελείται στην παραδοσιακή λειτουργία του Δήμου και η μετατροπή του από φορέα διεκπεραίωσης αποκλειστικά τεχνικών εργασιών σε ένα μηχανισμό ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη γνώση, είναι η ενδεδειγμένη πορεία για την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, κόντρα στο εγχώριο και διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Με τις δράσεις που θα αναπτυχθούν καλύπτεται ένα τεράστιο έλλειμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου όσο και για τα στελέχη της κοινωνίας που επιθυμούν να αναπτύξουν νέες δεξιότητες για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρηματικών τους δράσεων.

Σε πρώτη φάση η Ο.Δ.Ε. Δια Βίου Μάθησης αναλαμβάνει την κατάρτιση σχεδίου επιμόρφωσης για τα στελέχη του Δήμου που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του προσωπικού και το μεγάλο εγχείρημα της επιμόρφωσης των νέων που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέσα από το νέο εργαλείο των Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας.

Παράλληλα αναλαμβάνει τη διαμόρφωση των συνθηκών και τον προγραμμάτων σπουδών για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ βάση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter