Νίκος Μυλωνάς: επιστολή προς τον Δήμαρχο Κω για χορήγηση φορολογικής δημοτικής ενημερότητας σε μεγάλο χρεοφειλέτη

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον Δήμαρχο Κω κ. Κ. Καΐσερλη

ΘΕΜΑ: χορήγηση φορολογικής δημοτικής ενημερότητας σε μεγάλο χρεοφειλέτη του Δήμου μας με απόφαση Δημάρχου

κ. Δήμαρχε

Α. Στις 30-3-2011 κατά την διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού του 2011καταθέσαμε ερώτημα που αφορούσε την πολιτική της παράταξης σας για τα περιβόητα χρέη παρελθόντων ετών ΠΟΕ των 17,3 εκ ευρώ. Για μας τα χρέη παρελθόντων ετών είναι μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Είναι μια πλευρά της χρεοκοπίας του δημοσίου και της αποτυχίας της πολιτικής. Δηλώναμε ότι: ''δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το φαινόμενο των ΠΟΕ και στον δικό σας προϋπολογισμό. Επαναλαμβάνεται την προηγούμενη πολιτική που συσσωρεύει χρέη. Και αν πρόκειται για αναξιοπαθούντες και μικρο-επιχειρήσεις σε κακή κατάσταση, εν τάξει να δεχτούμε την ελαστικότητα έως και την διαγραφή. Όμως υπάρχουν και μη αναξιοπαθούντες που εκμεταλλεύονται την πολιτική διαθεσιμότητα ή ελαστικότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής κι αυτό θέλουμε να σταματήσει''.

Στην συνέχεια παρακαλούσαμε στα πλαίσια της εισήγησης για τον προϋπολογισμό να μας απαντήσετε σε 6 ερωτήματα γραπτώς, από τα οποία σας αφορούν τα:

1. Ποια διαδικασία ακολουθείται όταν κάποιος θέλει να μπει σε μια ρύθμιση και να αρθεί η δέσμευση φορολογικής ενημερότητας που τον βαρύνει;

2. Ποιος έχει την ευθύνη της αποδέσμευσης του βάρους ''δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας''; Εσείς ή ο Δήμαρχος;

3. Φημολογείται στην μικρή κοινωνία του νησιού μας, ότι μεγάλος επιχειρηματίας με πολλά χρέη προς τον δήμο μας που προκύπτουν από οφειλές τελών και προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών, απηλλάγη πρόσφατα από την δέσμευση του βάρους φορολογικής ενημερότητας με απλή βεβαίωση του νυν Δημάρχου. Τι γνωρίζετε γι αυτό;

Β. Για την γραπτή απάντηση στο σύνολο των ερωτήσεων μας θα περιμένουμε μέχρι 30-4-2011 όπως ορίζει ο νόμος (αρ.61 παρ.3 του Ν. 87Α/7-6-2011). Όμως στα παραπάνω 3 ερωτήματα που σας αφορούν γιατί έχουν σχέση με τα καθήκοντα σας (αρ.58του Ν. 87Α/7-6-2011) και επειδή στο δημοτικό συμβούλιο:

α) δεν αρνηθήκατε ότι ''απηλλάγη πρόσφατα από την δέσμευση του βάρους φορολογικής ενημερότητας με απλή δική σας βεβαίωση'' μεγάλος και γνωστός χρεοφειλέτης του Δήμου μας χωρίς μάλιστα γνώση του θέματος από την δημοτική οικονομική επιτροπή

β) μας ζητήσατε να έρθουμε στο γραφείο σας για να μας εξηγήσετε και

γ) επειδή οι φήμες έγιναν βεβαιότητες ''περί χαριστικής εν κρυπτώ ενέργειας'' που σκιάζει το πολιτικό κλίμα στο νησί μας. Η κρίσιμη κατάσταση χρεωκοπίας για τον τόπο μας, σχετίζεται με τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος. Ενός παρελθόντος πελατειακών σχέσεων και χαριστικών πράξεων από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε.

----Σας παρακαλούμε να μας ορίσετε ημέρα και ώρα που μπορείτε να μας δεχτείτε ως δημοτική παράταξη (θα είναι 2-μελης παρουσία μας) για να πληροφορηθούμε τα γεγονότα και να συζητήσουμε τις πολιτικές συνέπειες. Θα ήταν για μας πολιτικά χρήσιμο να παρίστανται στην συνάντηση και όποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ερωτηματικά ή ενδιαφέρονται για την υπόθεση αυτή.

Σας ευχαριστούμε

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς (δημ. συμβ.)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter