Κώστας Καΐσερλης: διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συναντήσεις Δημάρχου Κω με υπουργούς

Απόλυτα συνεπείς με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η Δημοτική Αρχή προωθεί με γρήγορους ρυθμούς όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στα πλαίσια της προώθησης του προγράμματος αναθέρμανσης της οικονομίας, αναβάθμισης των υποδομών και αναζωογόνησης του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Για το λόγω αυτό ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης είχε χθες στην Αθήνα διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού συναντήθηκε με τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό κ. Γιώργο Νικητιάδη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα. Μελίνα Μενδώνη.

Αμφότεροι αποδεχθήκαν με ενθουσιασμό τις προτάσεις του Δήμου για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με διευρυμένα αντικείμενα στους τομείς των αρχαιολογικών ανασκαφών, της συντήρησης των αρχαιολογικών χώρων και της κατασκευής και λειτουργίας εκθεσιακού μουσειακού μεγάρου.

Με ευθύνη του Δημάρχου θα συνταχθεί το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί στην Κω παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω που συνόδευε το Δήμαρχο, να απαντήσει σύντομα στην πρόταση του Δήμου της Κω για την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων επίλυσης των εκκρεμοτήτων της μεταγραφής των πράξεων εφαρμογής του σχεδίου πόλης Κω και Μαστιχαρίου και της κατασκευής Δικαστικού Μεγάρου.

Στο Υπουργείο Εργασίας, ο Υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι το σχέδιο Νόμου που αφορά τις Επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας πριν την εισαγωγή του προς ψήφιση στην Βουλή.

Στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Γενικός Γραμματέας κ. Γρηγόρης Τασούλας αποδέχθηκε την πρόταση του Δήμου της Κω για την ανάληψη της ευθύνης μελέτης και κατασκευής σύγχρονων κτιρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής και δεσμεύτηκε αμέσως μετά το Πάσχα να επισκεφτεί την Κω κλιμάκιο του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των συμφωνιών σύναψης προγραμματικών συμβάσεων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κω, Κώστας Καΐσερλης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτης Αβρίθης σε κοινή συνάντησή τους με τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παπαδάκη Ρούσσο, επεξεργάστηκαν τις λεπτομέρειες της σημαντικής συνάντησης εργασίας των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και της Γενικής Εισαγγελίας της Μόσχας που θα πραγματοποιηθεί στην Κω τον Οκτώβριο του 2011.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter