Ο Νίκος Μυλωνάς για τον τριμηνιαίο έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Θέμα: Για τον τριμηνιαίο έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Κω

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ΑΠΡΑΞΙΑ της δημοτικής αρχής

1. Ένα από τα πολύ σημαντικά θέματα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου που πέρασαν στο ''ντούκου'' ήταν κι αυτό της παρουσίασης της τριμηνιαίας κατάστασης έλεγχου του προϋπολογισμού του Δήμου μας. Σε μια χρονιά που προεξάρχων παράγοντας της δημοτικής ζωής είναι τα οικονομικά δεδομένα, η δημοτική αρχή θέτει το ζήτημα της συζήτησης της πορείας υλοποίησης του προϋπολογισμού 2011 του Δήμου ως εικοστό-τόσο θέμα που συζητείται μετά τις 1.00 τα μεσάνυχτα, όταν ήδη είχαν αποχωρήσει 2 παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ προηγουμένως ο Δήμαρχος δίνει λάθος πολιτικό μήνυμα υπερασπιζόμενος την απαλλαγή δέσμευσης φορολογικής ενημερότητας σε μεγαλο-οφειλέτη του Δήμου μας!

Όλα αυτά είναι σκοπιμότητες που υπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις χαμηλών απαιτήσεων, από μια δημοτική αρχή που ήρθε να φτιάξει πράγματα, αλλά που δεν κάνει τίποτα άλλο από το επαναλαμβάνει τα κακώς κείμενα των προηγουμένων ενώ σε πολλές περιπτώσεις μας γυρίζει σε περασμένες εποχές!

2. Ο Καλλικράτης απαιτεί τον τριμηνιαίο έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού. Επομένως η ίδια η σύνταξη του προϋπολογισμού θα έπρεπε να είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του ελέγχου. Έπρεπε να είναι φτιαγμένος σε τριμηνιαίες κατατμήσεις ώστε να είναι εύκολα ελεγχόμενη η υλοποίηση του. Αυτό δεν έγινε! Φυσικά σκοπίμως! Γιατί αυτό ελευθερώνει τα χέρια της δημοτικής αρχής να πράττει κατά το δοκούν! Έτσι αναγκαζόμαστε εμείς να κάνουμε την κατάτμηση αναλογικά σε τρίμηνα για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Με βάση την αναλογική κατάτμηση προκύπτουν αποκαλυπτικά στοιχεία για την ΑΠΡΑΞΙΑ αυτής της δημοτικής αρχής. Για παράδειγμα: εισπράξεις βεβαιωμένων τακτικών εσόδων μόλις 1,04%! Δηλαδή σε ετήσια βάση πρόκειται να εισπραχτεί το 5,95% των προβλεπόμενων! Έσοδα παρελθόντων ετών 2,91% από τα προβλεπόμενα, άρα σε ετήσια βάση θα εισπραχτεί το11,62%! Εδώ εντάσσεται και η χαριστική ενέργεια του κ. Δημάρχου στο συγκρότημα Μitsis Co. Εισπράξεις βεβαιωμένων εκτάκτων εσόδων 0,06% και συνεπώς ετήσια 0,23%!!! Τώρα σε ότι αφορά τις επενδύσεις υλοποιήθηκε το 0,37%, συνεπώς αν συνεχίσει με τους ίδιους ''τρομερούς ρυθμούς'' η νέα δημοτική μας αρχή θα έχει υλοποιήσει το 1,5% των προβλεπόμενων!!! Αυτά λένε οι αριθμοί. Και οι αριθμοί αποκαλύπτουν την υστέρηση και τον ακατάσχετο βερμπαλισμό της δημοτικής αρχής. Θα δικαιολογήσουν την κατάσταση. Θα μας πουν ότι είναι λάθος η αναλογική κατάτμηση. Ότι προτρέχουμε κλπ.

''Κρουομεν τον κώδωνα του κινδύνου'' της μη υλοποίησης κι αυτού του κουτσουρεμένου αναποτελεσματικού και αντιαντιαναπτυξιακού δικού τους προϋπολογισμού.

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς (δημ. συμβ.)

(επισυνάπτεται αποδεικτικό φύλλο, προϊόν συλλογικής επεξεργασίας οικονομικής ομάδας εργασίας της Σ.Ε.)

 

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter