Δήλωση Philippe Lamberts για τη σύνδεση της δόσης του δανείου με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

Κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ.

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ.

Δήλωση Philippe Lamberts, ευρωβουλευτή & συμ-προέδρου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, για τη σύνδεση της δόσης του δανείου με την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου.

«Η καθυστέρηση καταβολής της νέας δόσης του δανείου, αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο στις τακτικές εξαναγκασμού της Ελλάδας να αποδεχθεί για ακόμα μια φορά κι άλλα αυτοκαταστροφικά μέτρα λιτότητας. Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο ότι η αποτυχημένη συνταγή που εφαρμόζουν για την κρίση η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., σωρεύοντας το ένα μέτρο λιτότητας μετά το άλλο, κάνει ακόμη δυσκολότερο για την Ελλάδα να ελαττώσει το βάρος του χρέους της. Κι αυτό είναι κακό τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρωζώνη.

Πάνω από όλα, η απροθυμία να διασφαλιστεί η πρέπουσα συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, παρατείνει το μαρτύριο για την Ευρωζώνη. Μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη και θα έπρεπε να έχει ήδη ενεργοποιηθεί από καιρό. Η αναβολή των αποφάσεων έχει ως αποτέλεσμα μόνο την αύξηση του τελικού κόστους για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Οι Πράσινοι πιστεύουν ότι χρειάζεται επειγόντως αναπροσανατολισμός στο σχεδιασμό της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ, με εγκατάλειψη της υπέρμετρης στήριξής του στη λιτότητα. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. θα πρέπει έστω με καθυστέρηση να στηρίξουν την αναδιάρθρωση του χρέους (στα πρότυπα των ομολόγων τύπου Brady) πριν να είναι πολύ αργά. Οι ηγέτες της Ε.Ε. που συναντώνται στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας οφείλουν να αποτολμήσουν τα απαραίτητα ρίσκα».

Για τα ομόλογα τύπου Brady

http://www.finweb.com/investing/explanation-of-brady-bonds.html

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter