Οικολόγοι Πράσινοι: απαράδεκτο να εμποδίζονται τα πλοία μιας απόλυτα ειρηνικής ανθρωπιστικής αποστολής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Οικολόγοι Πράσινοι

ΟΧΙ ΣΤΗ «ΒΡΩΜΙΚΗ» ΔΗΘΕΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

«Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ανησυχούμε, καθώς διαπιστώνουμε η Κυβέρνηση να απομακρύνεται συνεχώς από τα χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν σε μια «δημοκρατική» Κυβέρνηση και να υιοθετεί συμπεριφορές που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι πρακτικές κατάφωρης καταστολής και βίας που επιλέγηκαν τόσο κατά την διάρκεια ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου αλλά και πρόσφατα , με την ανήκουστη για ευρωπαϊκή χώρα, υπουργική απόφαση απαγόρευσης του απόπλου των πλοίων για την Γάζα και την παρεμπόδιση εν πλω και εξαναγκασμό του πλοίου της αμερικανικής αποστολής να επιστρέψει δείχνει την κατρακύλα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ.

Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται και να εμποδίζονται τα πλοία μιας απόλυτα ειρηνικής – ανθρωπιστικής αποστολής που προσπαθεί να αποκαταστήσει ένα έγκλημα που γίνεται χρόνια τώρα σε βάρος των αποκλεισμένων Παλαιστίνιων στην Γάζα.

Είναι σαν να επιβάλλουν κατ' οίκον περιορισμό σε όσους σκοπεύουν να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα.

Αισθανόμαστε ντροπή για αυτή την κυβέρνηση που αφήνεται σε κάθε είδους ξεπούλημα και σήμερα εμφανίζεται να υποκύπτει στις πιέσεις της Ισραηλινής κυβέρνησης αναλαμβάνοντας εργολαβικά την «βρώμικη» δουλειά σε ελληνικό έδαφος για λογαριασμό της.

Απαιτούμε απαντήσεις:

Σε ποιό ναυτικό ή άλλο δίκαιο βασίζεται αυτή η απόφαση;

Με ποιό σκεπτικό σε μια ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να απαγορευτεί ο απόπλους μιας ανθρωπιστικής αποστολής ;

Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης ελεύθερων ανθρώπων πώς αναιρείται εντός της Ευρώπης με υπουργική απόφαση;

Αναρωτιόμαστε:

Σε τι κράτος βρισκόμαστε όταν ειδικές δυνάμεις αναγκάζουν το καράβι της αμερικάνικής αποστολής εν πλω λίγα μίλια έξω από το Πέραμα να σταματήσει το ταξίδι του και να επιστρέψει;

Από πότε τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ περιέλαβαν και την Ελλάδα;

Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση έδειξε πολύ σύντομα πολλά άσχημα και ανησυχητικά δείγματα γραφής που δυστυχώς παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας.

Αντί η κυβέρνηση να διατάσσει και να εκτελεί απαγορεύσεις θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ώστε η κυβέρνηση του Ισραήλ να επιστρέψει τα ελληνικά πλοία που πειρατικά και παράνομα οδηγήθηκαν και σαπίζουν στην Χάιφα ένα χρόνο τώρα, και να προστατεύει τις εμπορικές μαρίνες από τους επίδοξους δολιοφθορείς των ιδανικών της ανθρωπιάς της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν αναγνωρίζουμε την « βρώμικη» διπλωματία των "ισχυρών" επιλέγουμε και στηρίζουμε την καθαρή, ανθρώπινη αξιοπρεπή και ισχυρότερη διπλωματία των πολιτών. Από τα χρόνια του Οδυσσέα, η Μεσόγειος ήταν πάντα ελεύθερη για τους ταξιδευτές. Η κυβέρνηση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά», εκτός αν επιλέγει να μετέχει και η ίδια στον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας.

Ήμασταν είμαστε και θα παραμείνουμε αλληλέγγυοι παρά τις απαγορεύσεις με την προσπάθεια και του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Παραμένουμε Άνθρωποι» που επιμένει μέχρι το λιμάνι της Γάζας να γίνει ελεύθερος προορισμός της Μεσογείου όχι μόνο για ανθρωπιστικές αποστολές του "Στόλου της Ελευθερίας" αλλά για τους πολίτες όλου του κόσμου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ»

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter