Ο Γ. Κυρίτσης για την υλοποίηση και πληρωμή έργων

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Θέμα : Υλοποίηση και πληρωμή έργων

Κύριοι,

Είναι γνωστό ότι κανένα έργο εκτός Π.Ε.Ε. και Π.Υ. του Δήμου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ο νόμος περιγράφει ρητά, δεν μπορεί να εκτελεστεί και να πληρωθεί.

Ο νομοθέτης προφανώς θέλοντας να προφυλάξει το δημόσιο χρήμα από την κακοδιαχείριση και την κατασπατάληση, έχει προβλέψει συγκεκριμένες διαδικασίες από την μελέτη , την έγκριση και την υλοποίηση μέχρι την πληρωμή κάθε έργου.

Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν όλα τα έργα, μικρά ή μεγάλα.

Διαπιστώσαμε όμως, ξαφνικά, πως για δύο τουλάχιστον έργα, οι νόμιμες διαδικασίες δεν τηρήθηκαν ή δεν τηρούνται.

Τα έργα αυτά είναι:

1.Ασφαλτόστρωση κεντρικού άξονα οικισμού Αγ. Νεκταρίου.

Απ' όσο γνωρίζουμε στο ΠΕΕ 2011 δεν περιγράφεται πουθενά.

Πώς εκτελέστηκε, από ποιο κωδικό θα πληρωθεί και πώς ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο χωρίς διαγωνισμό;

Σας ενημερώνουμε πως η εργολαβία που αφορά στη συντήρηση των οδών Αγ. Νεκταρίου με αριθμό μελέτης 27/10 δεν περιλαμβάνει τον συγκεκριμένο δρόμο.

2.Διαγραμμίσεις οδών του σχεδίου πόλης Κω.

Έργο που υλοποιείται αυτές τις μέρες.

Όπως και το προηγούμενο οι ερωτήσεις είναι: με βάση ποια μελέτη, ποιες εγκρίσεις υλοποιείται, με ποιες διαδικασίες επελέγη ο εργολάβος και πως θα πληρωθεί το έργο.

Σας αναφέρουμε και σας εφιστούμε την προσοχή στα δύο μόνο αυτά έργα, αποφεύγοντας να μιλήσουμε και για άλλα μικρότερα (αν χρειαστεί όμως θα το κάνουμε) γιατί η κατάσταση με την υλοποίηση των, όποιων, έργων γίνονται στην Κω έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις μη ελέγχου ως προς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών πράγμα που προφανώς οφείλεται στις πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής, βαρύνουν όμως και τα στελέχη των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών που προσυπογράφουν έγγραφα και εντάλματα.

Επειδή ως δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να γνωρίζουμε αλλά και να διαφυλάττουμε το δημοτικό χρήμα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα δύο συγκεκριμένα έργα:

1)αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία

2)πώς πληρώθηκαν ή πώς και από ποιους κωδικούς θα πληρωθούν.

Τέλος με αίσθημα ευθύνης για τη διαχείριση του χρήματος των πολιτών της Κω, σας καλούμε να διαφυλάξετε τη διαφάνεια και τα προβλεπόμενα από το νόμο στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Επικεφαλής της

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter