Σταύρος Θεωνάς: «Διαίρει και βασίλευε»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δύναμη Αλλαγής

Μια προσφιλής τακτική σχεδόν όλων των πολιτικών ηγεσιών σε κάθε βαθμίδα , όταν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα είναι το «διαίρει και βασίλευε», μια μέθοδος που εν πολλοίς , κατά την γνώμη μου , ευθύνεται για την οικονομική – πολιτική - κοινωνική κατάρρευση που ζούμε.

Είναι αυτή που αναδεικνύει το ΕΓΩ αντί το ΕΜΕΙΣ , όπως έλεγε και ο πρώτος ίσως επίσημα αγανακτισμένος με τους πολιτικούς και τους χειρισμούς τους , ήρωας του 21 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ.

Έτσι και ο κ. Δήμαρχος που ανδρώθηκε μέσα σε αυτή την στρεβλή πολιτική αντίληψη και πραγματικότητα δεν μπορούσε να είναι η εξαίρεση, και εξηγούμαι.

Ακούστηκε να δηλώνει ότι δεν είναι σωστό να πληρώνει ο πολίτης της πόλης της Κω, για το νερό της Αντιμάχειας.

Σαν πρώτη εντύπωση ακούγεται δίκαιο , όμως ο κ . Δήμαρχος δεν μπορεί:

Να κρύψει την διαχρονική αντιπάθειά του για τα χωριά , όσοι έχουν παρακολουθήσει την διαδρομή του το ξέρουν αυτό .

Αυτοαναιρείται διότι από την μία επαίρεται ότι είναι ο κύριος εμπνευστής και συντάκτης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, (υφ. Εσωτ. Γαρ) και από την άλλη τον αντιμάχεται στην εφαρμογή του διότι ξεχνά ότι στόχος αυτού και του προηγούμενου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, είναι να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και πιο συμπαγείς τοπικές κοινωνίες, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Με τέτοιες δηλώσεις και πρακτικές είναι φανερό ότι επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να δημιουργεί μικρές ομάδες για να έχει τον έλεγχό τους με στόχο το ίδιον πολιτικό όφελος, ούτε καν της παράταξής του. Ας κάνει οποιοσδήποτε μια βόλτα στα πάλαι-ποτέ περήφανα κοινοτικά καταστήματα, για να ζήσει την εγκατάλειψη και τον μαρασμό, χωρίς Χωρικούς Αντιδημάρχους όπως προβλέπεται, χωρίς οικονομική διαχείριση όπως προβλέπεται, χωρίς τεχνικό προγραμματισμό όπως προβλέπεται, χωρίς μηχανήματα, χωρίς αντικείμενο υπαλλήλους όχι με δική τους ευθύνη και αυτά ακριβώς στο πρώτο εξάμηνο. Φαίνεται δίκαια λοιπόν η δήλωση του Δημάρχου ξεχνά όμως ότι :

1. Είναι Δήμαρχος όλου του νησιού, και πρέπει να σταματήσει να σκέπτεται όπως πριν 20 χρόνια.

2. Πρέπει να φροντίζει και να καλλιεργεί την κοινωνική συνοχή η οποία μάλιστα επιβάλλεται και από την οικονομική συγκυρία.

3. Η εκκλησία λέει «αλλήλων τα βάρη βαστάζει» και θυμίζω στον Δήμαρχο ότι:

α) Στην Αντιμάχεια λειτουργεί εδώ και αρκετές δεκαετίες το Αεροδρόμιο από το οποίο ωφελείται και ζει όλο το νησί και όχι μόνο , αλλά ρυπαίνει – επιβαρύνει μόνο τοπικά.

β) Στην Αντιμάχεια εγκαταστάθηκε και λειτουργεί δύο δεκαετίες η ΔΕΗ , η οποία τροφοδοτεί όλο το νησί και όχι μόνο , αλλά ρυπαίνει – επιβαρύνει μόνο τοπικά.

γ) Στην Αντιμάχεια εγκαταστάθηκε και λειτουργεί η ΕΚΟ-ΤΑ , που τροφοδοτεί με καύσιμα όλο το νησί , αλλά ρυπαίνει – επιβαρύνει μόνο τοπικά.

δ) Στην Αντιμάχεια εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο ΧΥΤΑ , όπου δέχεται όλα τα σκουπίδια του νησιού αλλά ρυπαίνει – επιβαρύνει μόνο τοπικά.

ε) Στην Αντιμάχεια εγκαθιστάτε τώρα, χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, χωρίς σχετικές εγκρίσεις, χωρίς απόφαση της Τοπικής Κοινότητας και χωρίς απόφαση του Δημ. Συμβ., το μηχάνημα παραγωγής ασφαλτομίγματος που θα επιβαρύνει την περιοχή αλλά και την Καρδάμαινα λόγω τον βορείων ανέμων με ιδιαίτερα καρκινογόνα σωματίδια. Αυτό το έργο πρέπει νομίζω να σταματήσει πάραυτα διότι κάποιοι θα έχουν ευθύνες.

στ) Με βάσει τον προϋπολογισμό, ο πρώην Δήμος Ηρακλειδών συνεισφέρει σχεδόν το 1/3 των εσόδων του ενιαίου Δήμου.

η) Η ακίνητη περιουσία του Ηρακλειδών είναι περίπου 50 χιλιάδες στρέμματα κ. Δήμαρχε.

4. Την ΒΙΜΕΛ και την ΑΝΕΜ της Αντιμάχειας πουλάτε για να κάνετε μικροπολιτική.

5. Επιβάλλεται ενιαία αντιμετώπιση του θέματος του νερού γι αυτό και είχε ξεκινήσει πριν δυο δεκαετίες περίπου συνεργασία με το ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ , που εσείς τότε δεν είχατε δει με καλό μάτι, καθώς επίσης και την πρόταση της μελέτης ΔΟΞΙΑΔΗ, για την ενιαία χωροταξία του νησιού την οποία σαμποτάρατε και τώρα εμφανίζεσθε σαν πρωτοπόρος, μετά από 20 χρόνια. Από όλα τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο Δήμαρχος δεν ενώνει την κοινωνία και ότι προσπαθεί να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του με τρικ και ανύπαρκτα διλήμματα.

Κύριε Δήμαρχε δίνετε την εντύπωση ότι πολλές φορές δεν σας ενδιαφέρει αν αυτό που λέτε είναι αληθές ή όχι, αλλά και όταν επανέρχεσθε σε κάποιο θέμα η νέα σας θέση δεν έχει καμιά σχέση με την ή τις προηγούμενες τοποθετήσεις σας, αυτό βέβαια έχει συμβεί πολλές φορές στο Δημ. Συμβ.

«τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς , και πλούσιοι και φτωχοί , ......να την φυλούμε όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός ( εγώ ) ούτε ο αδύνατο», αυτά γράφει ο αγράμματος, σοφός, τίμιος πατριώτης και αγωνιστής Μακρυγιάννης και άλλα πολλά , κ. Δήμαρχε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, όχι οι πολλοί να χτίζουν και ο επόμενος να γκρεμίζει στο βωμό του εγώ του.

Εφαρμόστε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΑΣ κ Δήμαρχε.

ΘΕΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter