Δήμος Κω: απάντηση στον Δ. Γερασκλή

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

g

Κατά την προσφιλή τους τακτική για ακόμα μία φορά οι κ. Κυρίτσης-Γερασκλής, κατασκευάζουν ειδήσεις ψεύδους και λάσπης με στόχο να πλήξουν την ηθική ακεραιότητα του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη.

Μετά το χθεσινό του δημόσιο ρεζιλίκι, ο κύριος Γερασκλής επανέρχεται με δήθεν ερωτήματα ως προς τα δεκαδικά ψηφία της «επίμαχης απόδειξης», ενώ γνωρίζει πολύ καλά τη διαδικασία από τον φίλο του πρώην πρόεδρο της σχεδόν πτωχευμένης ΚΕΑΣ κύριο Καλλούδη.

Και αντί να απευθύνεται στους δικούς του και να αναζητά τα 40 χιλιάρικα που, αποδεδειγμένα, έκαναν φτερά για το τραινάκι ή τα 30 χιλιάρικα των δήθεν ενισχύσεων άλλων δημοτικών επιχειρήσεων, ερωτά τη σημερινή διοίκηση της ΚΕΑΣ προσπαθώντας να σπιλώσει το Δήμαρχο, έναν από τους ελάχιστους ΚΑΘΑΡΟΥΣ πολιτικούς που διαθέτει αυτή τη στιγμή το νησί μας και η χώρα μας.

Δεν έχουμε απαίτηση από τα στελέχη της Δύναμης Αλλαγής να γνωρίζουν μαθηματικά, άλλωστε το απέδειξαν επί τετραετία βάζοντας μέσα όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου, γι' αυτό θα αναλύσουμε τη διαδικασία σαν σε παιδιά 1ης Δημοτικού.

1. Όσον αφορά το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη απόδειξη το ποσό είναι ακριβώς 10.000€ ενώ στην αντίστοιχη του κ. Καλλούδη το ποσό είναι με ακρίβεια λεπτού, σας ενημερώνουμε ότι η επιλογή της απόδειξης που σας κοινοποιήσαμε ήταν τυχαία, ενώ υπάρχουν πάνω από 10 άλλες αποδείξεις πληρωμής του 2010, με υπογραφή του κ. Καλλούδη με στρογγυλό ποσό και προς απόδειξη τούτου τις κοινοποιούμε. Ο λόγος που οι περισσότερες αποδείξεις είναι με στρογγυλοποιημένα χρηματικά ποσά είναι ότι για λόγους ευκολίας οι αναλήψεις από την Τράπεζα Δωδεκανήσου προς την Γενική Τράπεζα, γίνονταν με ακέραια ποσά, προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση στις συναλλαγές, ενώ το υπόλοιπο που άλλοτε ήταν πλεονασματικό και άλλοτε ελλειμματικό πιστωνόταν ή χρεωνόταν ανάλογα στον έντοκο λογαριασμό όψεως μισθοδοσίας που τηρούταν στην Γενική Τράπεζα.

2. Όπως φαίνεται από τα παραστατικά της Γενικής Τράπεζας την 01/02/2011 έγινε κατάθεση του ποσού των 10.000€ στον λογαριασμό μισθοδοσίας της ΚΕΑΣ στην Γενική Τράπεζα. Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2011 μισθοδοτήθηκαν από την ΚΕΑΣ 14 υπάλληλοι με συνολικό κόστος 13.502,74€. Οι 11 πληρώθηκαν απευθείας στους λογαριασμούς τους μέσω της Γενικής Τράπεζας με το ποσό των 10.006,52€. (Ορίστε τα δεκαδικά σας κύριε Γερασκλή) Οι υπόλοιποι τρεις πληρώθηκαν με επιταγές της Τράπεζας Δωδεκανήσου και συνολικό ποσό 3.496,22€

3. Όσον αφορά την απορία για ποιο λόγο η απόδειξη δεν φέρει τη σφραγίδα «ΚΑΤΕΧΩΡΗΘΗ» σας ενημερώνουμε ότι η σφραγίδα «ΚΑΤΕΧΩΡΗΘΗ» υπάρχει στην αντίστοιχη απόδειξη στον φάκελο του λογιστηρίου όπου αρχειοθετούνται οι καταχωρημένες αποδείξεις. Φαίνεται ότι όταν «φωτοτυπούσατε» την συγκεκριμένη απόδειξη, με όποιο τρόπο το καταφέρατε αυτό, την φωτοτυπήσατε από το στέλεχος (μπλοκάκι) και όχι από τον φάκελο αρχειοθέτησης. Την επόμενη φορά θα σας συμβουλεύαμε οι «πηγές σας» να το προσέξουν.

4. Επίσης είναι ακατανόητο πώς από την στιγμή που κάθε πρωί όλη η κοινωνία της Κω, βλέπει εσάς και τον πρώην Πρόεδρο της ΚΕΑΣ κ. Καλλούδη να περιπολείτε σε διάφορα σημεία της πόλεως, δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να του ζητήσετε να σας παράσχει διευκρινήσεις στα θέματα τα οποία σας προβληματίζουν. Προφανώς ακόμα και εσείς δεν τον εμπιστεύεστε.

Τέλος, σε περίπτωση που συνεχίζετε να έχετε τέτοιου είδους «ευφυή» ερωτήματα και απορίες, σας προκαλούμε δημοσίως να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη και να υποστείτε τις συνέπιες του ψεύδους και της λάσπης σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      
      
 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter