Νεκταρία Σκαλέρη προς Δήμαρχο Κω με αφορμή τη συνέντευξη τύπου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Νεκταρία Σκαλέρη

Προς κύριο Καΐσερλη, Δήμαρχο Ενιαίου Δήμου Κω,

-με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που δώσατε-

Κύριε Δήμαρχε,

Δηλώσατε ανάμεσα σε άλλα ότι ο κόσμος που ψήφισε τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων δεν ψήφισε άτομα ικανά. Να σας θυμίσω ότι η πλειοψηφία των ατόμων αυτών ανήκει στην παράταξη σας. Αν δεν τους θεωρείτε ικανούς, γιατί τους συμπεριλάβατε στο ψηφοδέλτιο σας;

Πάλι, αν αναφέρεστε στους συμβούλους της μειοψηφίας (γιατί το σχόλιο σας έγινε με αφορμή την επιστολή προς τα μέσα της κύριας Σκουφεζή) και  κρινόμαστε  και  θα κριθούμε. Προσωπικά μιλώντας, δεν έχω να επιδείξω ούτε πτυχία ούτε περγαμηνές. Ένα απλό απολυτήριο λυκείου. Έστω και με αυτό μπορώ να αντιληφθώ τα κακώς κείμενα και την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μας.

Κύριε Δήμαρχε, με θεωρώ έναν απλό άνθρωπο. Τα μεγαλεπήβολα και μεγαλόπνοα είναι θεμιτά ,όταν έχουν βάση να στηριχτούν. Όταν τα σκουπίδια έχουν ξεφύγει, όταν δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός, όταν δεν υπάρχουν ασφαλείς δρόμοι, όταν δεν υπάρχει πόσιμο νερό ,όταν ολόκληρη η ζωή μας έχει καταντήσει ένας αγώνας δρόμου να ανταπεξέλθουμε, όταν νήπια στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους, νιώθω πως παίζετε και με τον πόνο μας.

Κύριε Δήμαρχε, όπως και να έχει, η ζωή μας και η οικονομία μας είναι συνδεδεμένη με τον τουρισμό. Σας βλέπω να αγωνιάτε για το πως θα αυξήσουμε αυτόν τον τουρισμό, πως θα προσελκύσουμε τον συνεδριακό τουρισμό, τον θαλάσσιο τουρισμό, τον αρχαιολογικό τουρισμό, κ.τ.λ. Έχουμε τις υποδομές για να ανταπεξέλθουμε; Αυτό που πουλάμε καταρχήν είναι  " θάλασσα και ήλιος". Αυτό δεν είναι έργο ανθρώπων άλλα μας δόθηκε απλόχερα από "πάνω". Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε; Τυγχάνει να δουλεύω τα 2 τελευταία καλοκαίρια στο αεροδρόμιο, που είναι η πρώτη και τελευταία εντύπωση του επισκέπτη. Εντύπωση που δεν μας τιμά καθόλου. Επισκέπτες δυσαρεστημένοι, υποχρεωμένοι να περιμένουν ώρες για να εξυπηρετηθούν σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Τι κάνετε γι' αυτό; Πιέστε να δοθεί μια λύση. Να γίνει επέκταση των εγκαταστάσεων. Ερχόμενοι εδώ οι επισκέπτες  τι συναντούν; Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ένα νησί βρώμικο. Δρόμους επικινδύνους χωρίς πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό. Αρχαιολογικούς χώρους σε εγκατάλειψη. Διαβάζω για δυστυχήματα στους δρόμους, πνιγμούς στη θάλασσα και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαν κάποια να είχαν αποφευχθεί αν το νησί ήταν πιο οργανωμένο;

Κύριε Δήμαρχε, σε σχέση με το νερό στο χωριό μας. Σε δημοτικά συμβούλια προηγούμενων μηνών σας άκουγα (και δημοτικούς συμβούλους σας) να υπόσχεστε πόσιμο νερό τον Ιούνιο εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν. Ο κόσμος εδώ δεν είναι παράλογος  να ζητά λύσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Όταν τον Ιούνιο όμως έρχεται και σας ζητά το λόγο, εσείς ευθύνεστε γι' αυτό και η ευκολία με την όποια απλά υπόσχεστε. Να σας πω ότι μ' αυτό το νερό, κι αν ακόμη δεν το πίνουμε ,οι νοικοκυρές πλύνουν τα ρούχα των παιδιών τους και τα σκευή της κουζίνας τους. Θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν υπήρχε κάποια ελάφρυνση στα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε για νερό, μέχρι να δοθεί λύση. Το να επισημαίνουμε και να τονίζουμε τις παραλείψεις και τα λάθη προηγούμενων δημοτικών αρχών δεν έχει νόημα. Είναι απλώς μικροπολιτική και χάσιμο χρόνου. Τώρα  υπάρχει ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε.

Για το αποχετευτικό οι συντοπίτες μου εξακολουθούν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εκκενώσεις. Επιτέλους να αναλάβει ένα  μέρος αυτού του κόστους ο Δήμος. Ζητάτε εθελοντική εργασία, ζητάτε αφύπνιση, ζητάτε, ζητάτε ..... Δώστε και κάτι! Θα μας εξοντώσετε στο τέλος και δεν θα χρειάζεται να αγωνιάτε για την κρίση και την έξοδο μας από αυτήν αφού πλέον δεν θα υφιστάμεθα. Δεν θα υπάρχουμε. Το χωριό μου όπως έχω ξαναπεί δεν ζητά πολλά. Όχι τουλάχιστον σ' αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκύρια. Οι μικροεπιχειρηματίες από μόνοι τους - με το μεράκι τους ,τη φιλοξενία τους ,την προσωπική τους επαφή με τον επισκέπτη - το έχουν κάνει έναν δημοφιλή προορισμό. Λίγο μεράκι, λίγα χρήματα και λίγη καλή διάθεση.

Κύριε Δήμαρχε, καλοπροαίρετα δείτε την καθημερινότητα του πολίτη σας  σε όλο το νησί. Ο στόχος όλων μας, ανεξάρτητα από παρατάξεις είναι κοινός:

ευημερία, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και πρόοδος.

Μετά τιμής,

Νεκταρία Σκαλέρη

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας με την 'Ανθρώπινη Κω'

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter