Αντίγραφα αποφάσεων για Ορφέα - Αίγλη ζητά ο Παναγιώτης Θαλασσινός

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Παναγιώτης Θαλασσινός

ΠΡΟΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ κ. ΔΡΟΣΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Κοινοποίηση: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : «ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ» .

Κύριε πρόεδρε,

Παρακαλώ να μου κοινοποιήσεται όπως προβλέπετε από την κείμενη νομοθεσία τα παρακάτω αντίγραφα αποφάσεων και πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου:

Λήψη απόφασης για ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΗΚ (τον τελευταίο ορισμό)

Λήψη απόφασης για μεταφορά προσωπικού της ΕΔΗΚ

Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Κω με το ακίνητο του καφενείου της «Αίγλης» στην Αστική Επιχείρηση Κοινωνικής Οικονομίας «ΚΩΣ – ΑΣΠΙΝ, Ευφραίνειν»

Όπου ΕΔΗΚ σημαίνει Επιχείρηση Δημοτικών Κινηματογράφων Κω (Δημοτική Καφετέρια «ΑΙΓΛΗ» και Θερινός – Χειμερινός Κινηματογράφος «ΟΡΦΕΑΣ»)

Όσον αφορά το έννομο συμφέρον (που συνήθως ζητάτε) ο δημοτικός σύμβουλος έχει ειδικά και πρόσθετα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε σχέση με τον απλό πολίτη ή δημότη. Μεταξύ των πρόσθετων υποχρεώσεων του είναι να μεριμνά κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης στον Ο.Τ.Α. που υπηρετεί (βλ. άρθρο 135 Κ.Δ.Κ., που αναφέρεται στα αιρετά όργανα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης γενικώς, επομένως, κατά λογική αναγκαιότητα, και σε κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι μέλος συλλογικού αιρετού οργάνου). Αν μάλιστα δεν το πράξει οφείλει αποζημίωση για κάθε θετική ζημιά που θα προξενήσει σε βάρος της περιουσίας του Ο.Τ.Α. από δόλο ή βαριά αμέλεια (άρθρο 141 Κ.Δ.Κ). Επομένως , ο δημοτικός σύμβουλος έχει εύλογο ηθικό συμφέρον για την επικράτηση των αρχών της ευνομίας, της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της αποδοτικότητας και της ηθικής τάξης στη διοίκηση του ΟΤΑ τον οποίο υπηρετεί και κατά προέκταση και στην διοίκηση των αμιγών δημοτικών επιχειρήσεων.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Ν. Θαλασσινός

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter