Δήμος Κω: εκσυγχρονισμός της αστικής συγκοινωνίας

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος Κω

Μετά την ένταξη της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ (πρώην σκουπιδότοπου) Πυλίου με 550.000€ στο ΕΣΠΑ, άλλο ένα έργο που αφορά τον εκσυγχρονισμό της αστικής συγκοινωνίας εγκρίνεται και υλοποιείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Ειδικότερα το συγκεκριμένο έργο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η πρόταση είχε κατατεθεί με τη συνεργασία των υπηρεσιών των τριών πρώην Δήμων και η σημερινή Δημοτική Αρχή έφερε εις πέρας την οριστική διαδικασία ένταξης.

Άλλη μία απάντηση μέσα σε λίγες μέρες στη λαϊκίστικη ρητορική που θέλει τη Δημοτική Αρχή να απαξιώνει τις προσπάθειες των προηγούμενων Δήμων ή ακόμα και να μην διεκδικεί κονδύλια από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας κατά γράμμα τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις διορθώνει καθημερινά τα κακώς κείμενα στους τρεις πρώην Δήμους και παράλληλα αξιοποιεί όλα τα θετικά στοιχεία που κληρονόμησε ο ενιαίος Δήμος της Κω.

Για το συγκεκριμένο έργο, με απόφαση (153997/ΨΣ2774-Α2/09-06-2011) της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης με τίτλο: «Έξυπνο σύστημα Πολυκαναναλικής ενημέρωσης Επιβατών Δημοτικής Συγκοινωνίας στο νησί της Κω».

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 139.110,00€ και θα υλοποιηθεί από 20/09/2011 έως 19/07/12. Το σύστημα ευφυών μεταφορών περιλαμβάνει:

α)την εφαρμογή διαχείρισης στόλου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και Πληροφόρησης Επιβατών με λειτουργίες όπως ο εντοπισμός θέσης οχημάτων, οι επεμβάσεις επί της εκτέλεσης των δρομολογίων, ο υπολογισμός αναμενόμενου χρόνου άφιξης οχήματος σε στάση, οι αναφορές παρακολούθησης του στόλου, η συλλογή των στοιχείων (δεδομένων) και η αμφίδρομη επικοινωνία του συστήματος διαχείρισης στόλου και πληροφόρησης επιβατών με όλες τις τηλεματικές οντότητες (τηλεματικά οχήματα, έξυπνες στάσεις κ.τ.λ.)

β)τους υπολογιστές οχημάτων που θα τοποθετηθούν εντός των λεωφορείων και θα περιλαμβάνουν το σύστημα εντοπισμού θέσης οχήματος και την οθόνη οδηγού

γ)τις ηλεκτρονικές πινακίδες έξυπνων στάσεων που θα εγκατασταθούν σε κεντρικές θέσεις στάθμευσης και θα πληροφορούν για τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης των λεωφορείων

δ)τις οθόνες που θα εγκατασταθούν εντός των λεωφορείων και θα ενημερώνουν τους επιβάτες για την επόμενη στάση

ε) τα συστήματα πληροφόρησης των πολιτών μέσω πολλαπλών καναλιών όπως το διαδίκτυο και τις κινητές συσκευές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter