Αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Προς τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κω

κοιν: Δημ. Κοινότητες Δήμου Κω

ΘΕΜΑ: σχετικά με το αίτημα έκτακτης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου Κω με βάση το άρθρο 67 του Νόμου 3852/2010

κ. Πρόεδρε

Σας επισυνάπτουμε την ενιαία αίτηση για την σύγκληση του δημοτικού μας συμβουλίου με βάση το άρθρο 67 του Νόμου 3852/2010.

Απευθυνθήκαμε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Υπέγραψαν όμως, μόνο οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς τα σύνδρομα της αναιτιολόγητης ταύτισης και της παραταξιακής στράτευσης των συναδέλφων της πλειοψηφίας δεν τους επέτρεψαν την συνυπογραφή της αίτησης.

---Να υποθέσουμε ότι γι αυτούς δεν υπάρχει πρόβλημα με την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ και την ζημία της δημόσιας περιουσίας που προκληθήκαν από διαχειριστικά λάθη της δημοτικής αρχής; Δεν στέκει.

---Να υποθέσουμε ότι στόχος όσων ζητάμε την συζήτηση του θέματος είναι η φθορά της δημοτικής αρχής; Δεν προκύπτει γιατί δηλώναμε στην αίτηση ότι στόχος είναι '' το δημοτικό μας συμβούλιο να δει τις προεκτάσεις του θέματος και να χαράξει μια πολιτική αντιμετώπισης των δύσκολων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν''.

---Σε κάθε περίπτωση και επειδή δεδηλωμένη θέση όσων υπογράφουμε την αίτηση είναι η ουσιαστική συζήτηση και η λήψη αποφάσεων για την αλλαγή του μέχρι τώρα παράνομου, παράλογου και παράτυπου τρόπου διαχείρισης του ΧΥΤΑ ζητούμε την συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων στην ειδική αυτή σύνοδο του πολιτικού μας οργάνου.

Η αντι-πρόταση σας κ. πρόεδρε να μπει προ ημερησίας διατάξεως σε κανονική σύνοδο του δημοτικού μας συμβουλίου αδικεί το πρόβλημα και είναι σε βάρος και της τρέχουσας ημερησίας διάταξης των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου. Η πρόταξη του να μπει ως θέμα μέσα σε 15 ή και παραπάνω άλλα θέματα δεν μας βοηθά για τι δεν αναδεικνύει την σημασία της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας. Εξ άλλου η μη σύνταξη ενός πρωτοκόλλου καταγραφής των ζημιών, η συνέχιση της ίδιας διαχείρισης του έργου χωρίς αυτοκριτική, η σκοπίμως μονομερής και στρεβλή παρουσίαση των γεγονότων από την δημοτική τηλεόραση και η απραξία που ακολούθησε τα καταστροφικά γεγονότα, αποδεικνύει ότι επιλέχτηκε από τον κ. Δήμαρχο ως τακτική της δημοτικής αρχής η υποβάθμισης του ζητήματος, προφανώς για να καλύψει τις προσωπικές ευθύνες του. Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον μας απαιτεί ο ΧΥΤΑ να λειτουργήσει με την αναγκαία τεχνική και επιστημονική επάρκεια όμως αξίζει σε μια δημόσια επένδυση 3,5 εκ ευρώ

κ. Πρόεδρε

Για μας η πιο πρόσφορη ημέρα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου είναι η Δευτέρα 25-7 ή Τρίτη 26-7, που δεν θα λείπουν σε συγκεκριμένες υποχρεώσεις οι σύμβουλοι που συνυπογράφουν την αίτηση.

Σας ευχαριστούμε

Ο καταθέτων την συλλογική αίτηση

Νίκος Μυλωνάς δημ. συμβ.

1

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter