Νίκος Μυλωνάς: απάντηση στην πρόσκληση για γενική συνέλευση του ΤΕΕ Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Κως 20-7-2011

Εν όψει της συνέλευσης ΜΕ ΤΕΕ ΚΩ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέλευση.

Α. Γνωρίζετε το όλο θέμα των χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών στο νησί μας και τις πολιτικές που εχει θέσει σε εφαρμογή η δημοτική αρχή υπό τον κ. Καϊσερλη. Κακώς τόσο καιρό η ΜΕ του ΤΕΕ δεν εχει πάρει θέση γιαυτα που δρομολογήθηκαν και δεν εχει ασκήσει το καθήκον του ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας''.

Β. Εκτίμηση μας είναι ότι η χωροταξία και η πολεοδομία είναι επιστημονικά και κοινωνικά προϊόντα σε αυτοτέλεια και σε απόσταση από τις πολιτικές σκοπιμότητες της εκάστοτε εκλεγμένης δημοτικής διοίκησης. Τέτοιες σοβαρές επαγγελματικές δουλειές δεν γίνονται με προσπάθειες εκ των ενόντων και όπως-όπως, με σκοπό να λύσουμε εργασιακά προβλήματα ανέργων συναδέλφων, όπως προπαγανδίζεται.

Γ. Υπάρχει πολιτεία, κράτος, νομολογία, θεσμοθετημένες διαδικασίες και κοινωνικό επίδικο που είναι: ''ο άρτιος και επιστημονικά τεκμηριωμένος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός για το νησί μας'', τα οποία παρακάμπτονται από την διαδικασία που επέλεξε η Δημοτική Αρχή Κω.

Δ. Οι διαδικασίες που δρομολογούνται κατά την γνώμη μας αφορούν χαμηλού επιπέδου πολιτικές σκοπιμότητες ενταγμένες σε πελατειακές λογικές στις οποίες δεν κρίνουμε σκόπιμο να καλύψουμε με την συμμετεχή μας. Υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού οι οποίες για τους ιδίους πολιτικούς λόγους τέθηκαν ή τίθενται τώρα στο ράφι προκαλώντας συσσωρευμένη ζημία στα συλλογικά μας συμφέροντα. Στο δημοτικό συμβούλιο ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΠΑΤΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ καταθέσαμε γραπτή άποψη για το πρόβλημα της χωροταξικής και των πολεοδομικών εφαρμογών στο νησί μας που είναι σε αντίθεση με τις επιλογές του κ. κ. Καϊσερλη.

Γράφαμε: ''Μας ενδιαφέρει η πολιτική γης του Δήμου μας. Θεωρούμε την γη ως τον βασικότερο αναπτυξιακό παράγοντα του νησιού μας. Η γη μαζί με τους φυσικούς μας πόρους και την εργασία είναι οι μοχλοί της οποιασδήποτε ανάπτυξης. Στην αναζητούμενη διέξοδο από την κρίση και την απουσία προοπτικών θεωρούμε την μόχλευση των ζητημάτων της γαιο-προσόδου ως πρωταρχικά για την διέξοδο. Γι αυτό έχουμε προτείνει και προτείναμε ξανά την λήψη δανείου για την πλήρη εφαρμογή των πράξεων εφαρμογής των πολεοδομήσεων σε όλο το νησί και την ολοκλήρωση των εν εξελίξει πολεοδομικών μελετών.''

Δεν ελπίζουμε σε κάτι θετικό από όλη αυτή την διαδικασία σπατάλης διαθέσεων, προσπαθειών, χρόνου, χρήματος και ευκαιριών.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί λόγοι και γι αυτό θα απουσιάσουμε από την συνέλευση.

Συναδελφικά Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter