Ο Ν. Μυλωνάς εν όψει της συνέλευσης ΜΕ ΤΕΕ ΚΩ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Κως 21-7-2011

Εν όψει της συνέλευσης ΜΕ ΤΕΕ ΚΩ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ για την δημόσια απάντηση σας.

Μου δίνετε έτσι το δικαίωμα να διευκρινίσουμε δυο ζητήματα.

Α. η προσωπική επαγγελματική μου θέση είναι φυσικό να επηρεάζεται και από την προσωρινή πολιτική μου θέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να εκμεταλλευτώ την μια θέση υπέρ της άλλης. Άρα είναι άστοχα αυτά που μου καταμαρτυρείτε για το ''απαράδεκτο μια γενική συνέλευση του ΤΕΕ να αντιμετωπίζεται με παραταξιακά κριτήρια απαξιώνοντας και προσβάλλοντας το κυρίαρχο όργανό μας και όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο''.

Β. Ο καθένας μας εχει την προσωπική του ιστορία. Ως μέλος της Μ.Ε. του ΤΕΕ έχω ξαναζήσει ως μηχανικός το 1990 την ιδία διαδικασία πολεοδομικών αυθαιρεσιών που πάλι ο κ. Καλύτερης ( ως τότε δήμαρχος πόλεως Κω) τεχνηέντως μας ενέπλεξε. Μιλούμε για τους 3 οικισμούς της πόλεως Κω. Επί 20 χρόνια ο πολεοδομικός σχεδιασμός τους υπέστη την βάσανο των ''χαμηλού επιπέδου πολιτικών σκοπιμοτήτων ενταγμένων σε πελατειακές λογικές στις οποίες δεν κρίνουμε σκόπιμο να καλύψουμε με την συμμετεχή μας''. Δρόμοι κόβονταν κατά το δοκούν. Κοινόχρηστοι χώροι αποχαρακτηρίζονταν μετά την πολιτική δήλωση υποταγής. Πλαστικοποιημένα οικοδομικά τετράγωνα κατά την κρίση της δημοτικής επιτροπής πολεοδόμησης των οικισμών μας κλπ. Καλά να τα δηχθούμε όλα αυτά ως προσωρινά. Όμως κράτησαν 20 χρόνια γιατί αυτό απαιτούσαν οι πολιτικές σκοπιμότητες των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων θαφτήκαν κοινωνικές αναγκαιότητες, αναπτυξιακές δυνατότητες και επιστημονικές πολεοδομικές ιεραρχήσεις. Φοβόμαστε ότι πρόκειται για μια επανάληψη στην οποία θέλουμε να μην συμμετέχουμε.

"πάντα χωρεί και ουδέν μένει και ποταμού ροή απεικάζων τα όντα λέγει ως δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκανεμβαίης" (Ηράκλειτος)

Είναι προφανές γιατί θα απουσιάσουμε από την συνέλευση.

Συναδελφικά Νίκος Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter