Ο Νίκος Μυλωνάς για παραίτηση Κιαπόκα - απομάκρυνση Μπαραχάνου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΘΕΜΑ : Οι παραίτηση της κ. Κιαπόκα και η απομάκρυνση του κ. Μπαραχάνου αναδεικνύει τα σοβαρά διαχειριστικά προβλήματα της δημοτικής πλειοψηφίας

Τα προβλήματα στο νησί μας μεγαλώνουν μέρα με την μέρα, χωρίς να φαίνεται προοπτική επίλυσης. Είναι σαφές ότι στα προβλήματα της μετάβασης από τους 3 στον 1 δήμο η δημοτική μας αρχή δεν είχε σχέδιο. Η συνεχιζόμενη πολυδιάσπαση των υπηρεσιών και η ασάφεια των ρόλων και των υπευθυνοτήτων, ταλαιπωρεί. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας νιώθουν την λαϊκή δυσφορία και τρέχουν ή προσπαθούν να τρέξουν, αλλά το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο. Οι ''εμπειρικοί νεωτερισμοί του Δημάρχου-τέως υπουργού και η υπεροψία της εξουσίας του'' επιβαρύνουν την κατάσταση. Τα πολλά λόγια, οι πολλοί ακροβατισμοί και οι μη επεξεργασμένες σοβαρές στοχεύσεις του περιπλέκουν τα τοπικά ζητήματα, ιδίως αυτά της καθημερινής διαχείρισης. Η υστέρηση είναι πρόδηλη και γι αυτό τραυματίζεται η εικόνα της νέας δημοτικής αρχής. Το κύρος χάνεται, η κοινωνική αποδοχή συρρικνώνεται και σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται τα προβλήματα εσωτερικής συνοχής που εκδηλώθηκαν ήδη από την παραίτηση της κ. Κιαπόκα και την απομάκρυνση του κ. Μπαραχάνου.

Η καθαριότητα, το πράσινο, η κυκλοφορία χειρότερα από ποτέ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και με θλίψη παρατηρούμε την λειτουργική αποδιοργάνωση της δημοτικής αρχής.

1. Αποκορύφωμα κακοδιαχείρισης ήταν η φωτιά στον ΧΥΤΑ. Σήμερα συμπληρώνονται 6 μέρες από την κοινή αίτηση των 13 για έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου και απάντηση δεν πήραμε. Αποδεικνύεται έτσι ότι πέραν των άλλων έχουμε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης δημοκρατίας στο δήμο μας.

Ο μη σεβασμός του νόμου και η εσκεμμένη υποτίμηση του συνόλου της μειοψηφίας είναι παλιές αντιδημοκρατικές πρακτικές.

2. Το πολιτικό ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ ν. Κω. Με ποιο διοικητικό και νομικό καθεστώς δουλεύει σήμερα; Μόνο ο κ. Δήμαρχος το γνωρίζει.

3. Το πολιτικό ζήτημα της μη ενοποίησης των 3 ΔΕΥΑ ν. Κω. Η δημοτική πλειοψηφία παρά την διευκρίνηση όλης της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει νομική ασυμβατότητα στην ανάθεση της λειτουργίας του, ανέθεσε τον ΧΥΤΑ στην ΔΕΥΑΚ και έγινε η αιτία να μην υπάρξει έγκριση της περιφέρειας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η ενοποίηση των 3 ΔΕΥΑ. Έτσι και η προβληματική διαχείριση του νερού σε όλο το νησί συνεχίζεται και δεν παίρνονται οι αναγκαίες διαχειριστικές αποφάσεις! Επί πλέον σήμερα δεν υπάρχει υπεύθυνος για την καταστροφική πυρκαγιά του ΧΥΤΑ, πλην φυσικά του κ. Δημάρχου.

4. Το πολιτικό ζήτημα της μη ενοποίησης των δραστηριοτήτων της δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής ν. Κω. Πάλι χάριν του ετσιθελισμού της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει έγκριση της περιφέρειας και δεν έγινε η ενοποίηση των νομικών προσώπων (α. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΩ (Κ.Ε.ΔΗ.Κ), β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΩ (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Υ.Δ) και γ. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ (Κ.Ε.ΠΟ.Δ.Κ.))

5. Το πολιτικό ζήτημα της μη ενοποίησης των δραστηριοτήτων της Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κω για τους ιδίους λόγους ( Δ.Ο.Α ΚΩ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΩ, Ο.Π.Α.Δ.Δ.Ι ΔΗΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, Δ.Ο.Τ.Π.Α.ΗΡ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΕΙΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, Δ.Ο.Π.Π.ΗΡ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ)

5. Το πολιτικό ζήτημα των προσλήψεων στην ΒΙΜΕΛ, στην ΜΑΡΙΝΑ, της απασχόλησης των τσιγγάνων και γενικά αυτή η ιστορία με τις συνεργατικές που δεν συμβαδίζουν με το κρατικό νομικό πλαίσιο.

6. το πολιτικό ζήτημα της λειτουργίας της ΑΙΓΛΗΣ χωρίς διάφανο φορολογικό και νομικό καθεστώς.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως ήταν και είναι ο χαρακτήρας της δημοτικής πλειοψηφίας. Μια συγκρότηση καθαρά εκλογική για την κατάκτηση της εξουσίας, χωρίς πολιτικό σχέδιο και χωρίς στοιχειώδη ιδεολογική και προγραμματική συνοχή, κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε έργο για ένα και μοναχικό ρόλο: το ρόλο του κ. Δημάρχου! Αυτά εχει η δημοκρατία!

Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter