Δήμος Κω: η σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι ευθύνη ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Δήμος ΚωΜόνο θλίψη και ερωτηματικά σε όλους τους συμπατριώτες μας προκαλεί το τραγικό θέαμα και η συμπεριφορά ολόκληρης της αντιπολίτευσης, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να μείνει έξω από τα επικοινωνιακά τερτίπια.

Η σωστή και προς όφελος της κοινωνίας λειτουργία του ΧΥΤΑ δεν είναι ευθύνη μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πουθενά στον κόσμο οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν αναφέρουν ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι αποκλειστικά καταγγελτικός ή ακόμα και εκβιαστικός και καθόλου παραγωγικός με την κατάθεση προτάσεων.

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες ενός καλοστημένου κόλπου που μοναδικό στόχο είχε με εξωπραγματικές ερμηνείες νόμων και διατάξεων να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο μόνο από την μειοψηφία, να οδηγηθεί η πλειοψηφία στο να μην παραστεί, με αποτέλεσμα με μόνη παρούσα τη μειοψηφία να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις και να μοιραστούν τα «Προεδριλίκια» του ΧΥΤΑ οι κύριοι Μυλωνάς και Κυρίτσης.

Δυστυχώς για αυτούς η απόλυτα δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής έφερε το θέμα της πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ, όχι σε μία αλλά σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η δεύτερη μάλιστα με αποκλειστικό θέμα τον ΧΥΤΑ.

Και ενώ το βράδυ της Τετάρτης το μοναδικό κώλυμα του κυρίου Μυλωνά ήταν η ώρα της συνεδρίασης της Πέμπτης με αποκλειστικό θέμα τον ΧΥΤΑ (αντί για πρωί ζήτησε να γίνει απόγευμα, το οποίο και δέχθηκε η πλειοψηφία) αίφνης και για «άγνωστους» μέχρι στιγμής λόγους αποφάσισε μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας να μην παραστούν στην έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Πέμπτης.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από την απόλυτη ανυπαρξία θέσεων και προτάσεων της μειοψηφίας τις οποίες δήθεν θα τις κατέθεταν γραπτώς.

Και πώς να έχουν πρόταση όταν επί τριετία χρέωναν τον Κωακό λαό με 500.000€ ετησίως για να λειτουργεί ο εργολάβος τον ΧΥΤΑ με αλλοδαπό εργαζόμενο και χωρίς την άδεια πυρασφάλειας.

Τόσο η χώρα όσο και το νησί μας ειδικότερα, βιώνει μία πρωτοφανή οικονομική κρίση που όσο και αν σκεπάζεται από την πρόσκαιρη θερινή ευημερία, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι από τους δυσκολότερους των τελευταίων 30 ετών.

Για αυτό το λόγο καλούμε την αντιπολίτευση να αφήσει κατά μέρους τα επικοινωνιακά κόλπα, που κάποια ενδεχομένως γίνονται και για το θεαθήναι της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να σοβαρευτεί και να λειτουργήσει όπως επιβάλει ο θεσμικούς της ρόλος, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, και να συνεργαστεί με την πλειοψηφία για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Κωακού λαού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter