Σταύρος Θεωνάς: «Ζητούν από εμάς πράξεις και όχι λόγια και υποσχέσεις»

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Σταύρος Θεωνάς

Πριν λίγο καιρό είχαμε ένα ατυχές σοβαρό όσο και επικίνδυνο συμβάν στις Δημοτικές εγκαταστάσεις του σκουπιδότοπου ( ΧΥΤΑ ) στην Αντιμάχεια.

Λόγω της σοβαρότητας του αλλά και για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον ζητήσαμε, ως έχουμε το δικαίωμα σύσσωμη η μειοψηφία, την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσπαθήσαμε να συνεδριάσουμε ...3 φορές αλλά και τις τρεις η πλειοψηφία απουσίαζε, όχι με ευθύνη όλων των συμβούλων της, αλλά πιστεύω με απόφαση του κ. Δημάρχου ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω συμπεριφέρεται σαν απόλυτος μονάρχης αλλά και νομίζει ότι μπορεί να δρα ανεξέλεγκτα, αγνοώντας στα λόγια τους νόμους παριστάνοντας τον αντιεξουσιαστή, ενώ επιθυμεί να έχει την απόλυτη εξουσία στα χέρια του.

Λέγω ότι είναι, με απόφαση δική του γιατί στην παράταξή του έχει συμβούλους που στο παρελθόν πάσχισαν και μόχθησαν να ολοκληρωθεί αυτός ο ΧΥΤΑ και δεν μπορεί να μην στεναχωρούνται τώρα βλέποντας να απαξιώνεται ένα έργο 3,5 εκατ. Ευρώ.

Θυμίζω ότι το θέμα αυτής της έκτακτης συνεδρίασης είναι «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από στην διαχείριση των απορριμμάτων μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Κω».

Γιατί το λέω αυτό, διότι η Δημοτική Αρχή εξέδωσε δελτίο τύπου και για το μόνο που δεν μιλά είναι η λειτουργία και κακή χρήση του σκουπιδότοπου, γιατί πράγματι με τις μεθοδεύσεις του και τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του, το έργο αυτό το έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο.

Εμείς έχοντας συναίσθηση της ευθύνης προτείναμε δέκα τρία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην καταστραφεί το έργο.

Όμως δεν είναι αυτό μόνο το έργο που απαξιώνεται, παρέλαβε έργα σε εξέλιξη, μελέτες τελειωμένες και πληρωμένες, μελέτες σε εξέλιξη, έργα ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δεν γίνεται απολύτως τίποτα από αυτά με κίνδυνο, να χαθούν έργα, να χαθούν χρήματα, πράγματα που έχουν πληρωθεί να ξαναπληρωθούν ή θα πληρώνονταν από Ευρωπαϊκά προγράμματα ή Εθνικούς πόρους που, εάν δεήσει να τα κάνει, θα τα πληρώσει ο Δήμος από το ταμείο του ή από δανεισμό, όπως πολλές φορές έχει δηλώσει ο κ. Δήμαρχος.

Και μιας και μιλάμε για δάνειο, σε κάποιο από τα τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια, με χαρά διάβασα πως ο γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως προτίθεται να κατασκευάσει το Υπουργείο του στην Κω Δικαστικό Μέγαρο και νέες Δικαστικές Φυλακές.

Θυμάμαι ότι ο κ Δήμαρχος ήθελε να κατασκευάσει τα κτίρια αυτά ο Δήμος με δάνειο και να τα ενοικιάζει στις Υπηρεσίες αυτές για να εισπράττει τα ενοίκια, τώρα τι θα κάνει που ακόμα και η ΔΟΥ απ΄ ότι φαίνεται είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να μεταφερθεί στην Ρόδο;

Φέραμε αντίρρηση αλλά, αν γίνουν αυτά πραγματικότητα τι άλλο μένει να στεγάσει, εκτός εάν δεν εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Για το Νέο Νοσοκομείο, ποια είναι η συνεργασία του κ. Δημάρχου με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εκχώρηση μέρους του οικοπέδου στο Λινοπότι για να προχωρήσει ο προγραμματισμός του; από κακή έως ανύπαρκτη και σε καιρούς οικονομικής ύφεσης που θα έπρεπε να παρακαλάμε όχι να μας παρακαλάνε από την Κεντρική Διοίκηση , εκτός αν δεν θέλουμε αυτό το συγκεκριμένο έργο, οπότε όλα όσα λέγονται για την αναβάθμιση της Υγείας, είναι μόνο λόγια.

Ακόμα τι γίνεται με την εκκαθάριση του Λατομείου και πότε θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ισολογισμοί από την πρώτη χρονιά λειτουργίας έως τότε που έκλεισε, όπως είχατε δεσμευτεί από τη δεύτερη συνεδρίαση;

Τέλος γίνεται πολύς λόγος για τις εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες αποτελούν αναμφισβήτητα ένα καλό στήριγμα, ακόμα και τον χειμώνα, για τοις παντοειδείς τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις, ας αποδείξουμε λοιπόν και ας κάνουμε πράξη την στήριξη μας σε αυτές ζητώντας κατ' αρχήν την γνώμη τους.

Ζητούν από εμάς πράξεις και όχι λόγια και υποσχέσεις

ΘΕΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΩ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter