Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2011)

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  ήταν από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εκατοντάδες ευρωπαϊκών πόλεων και κωμοπόλεων συμμετέχουν στη δέκατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με το οποίο προωθείται η βιώσιμη κινητικότητα (www.mobilityweek.eu.).

Το φετινό θέμα - Εναλλακτική Κινητικότητα - στοχεύει στην προώθηση ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών μέσων έναντι των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης που εξακολουθούν να κυριαρχούν στις αστικές μεταφορές.

Η εβδομάδα ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές και τους πολίτες να αναδείξουν τις πολλές θετικές συνέπειες άλλων μέσων μεταφοράς.

Ο κ. Janez Potočnik, Επίτροπος αρμόδιος για το Περιβάλλον, δήλωσε: «Εδώ και δέκα χρόνια η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας υποστηρίζει πόλεις για την οικοδόμηση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τους πολίτες. Έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, και είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η Εβδομάδα Κινητικότητας παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να σκεφτούν νέους και καλύτερους τρόπους μετακίνησης και να συμβάλουν ώστε οι πόλεις μας να γίνουν πιο ευχάριστοι τόποι διαβίωσης.»

Γι αυτά τα ζητήματα η δημοτική αρχή του νησιού μας δεν δίνει προσοχή.

Προγραμματίζει μάλιστα την επαναφορά της διπλοδρόμησης στο λιμάνι, καταστρέφοντας μια σημαντική οδική παρέμβαση και ένα έργο που πληρώθηκε μόλις πριν δυο χρόνια, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε περίοδο χρεοκοπίας της χώρας μας!

Δεν εχει νόημα να κάνουμε προτάσεις.

Απλά υπενθυμίζουμε το γεγονός και καλούμε τους πολίτες να τιμήσουν την ευρωπαϊκή πρόσκληση, ακινητοποιώντας συνειδητά το αυτοκίνητο τους για μια βδομάδα, δημιουργώντας την δική τους βδομάδα εναλλακτικής κινητικότητας.

Συμπαράταξη Ελπίδας

 

Συμπαράταξη Ελπίδας

Συμπαράταξη Ελπίδας 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter