Ν. Μυλωνάς: Ερωτήματα προς την Οικονομική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

- Ερωτήματα στη σύνοδο της 4-10-11

ΘΕΜΑ: '' 1. δημοτική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες

2. μεγάλοι οικονομικοί οφειλέτες του Δήμου Κω''

1. δημοτική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες

--- Η παράταξη μας πρότεινε την δημοτική αποκέντρωση μέσω της ισχυροποίησης του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου και των οργάνων του, όπως τα περιγράφει ο νόμος ''Καλλικράτης'' από τα άρθρα 79 έως και 91, ήτοι: η συνέλευση των κατοίκων και το κοινοτικό συμβούλιο με τον πρόεδρο του. Κρίσιμο στοιχείο της αποκέντρωσης είναι η εφαρμογή του άρθρου 86 που δίνει την δυνατότητα προϋπολογισμού της τοπικής κοινότητας και συμμετοχή της στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Μόνο με οικονομική αυτοδυναμία οι κοινότητες μπορούν να ανατρέψουν το σημερινό κλίμα εγκατάλειψης του χώρου τους. Αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα των εκλεγμένων τοπικών κοινοτικών αρχών. Έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ οικονομική δυνατότητα!

--- Η πρόταση μας είναι η αυτοτελής οικονομική ενδυνάμωση των 5 τοπικών συμβουλίων με προϋπολογισμούς αρχικά ίσους με το 10% των ετησίων τακτικών εσόδων του δήμου (0,10Χ22.000.000=2.200.000).

---Οι δημοτικές κοινότητες του νησιού μας μπορούσαν να προτείνουν δικό τους προϋπολογισμό μέχρι τέλους Ιουνίου. Όμως δεν το τόλμησαν! Αυτό που δεν έγινε όμως από τις 5 κοινότητες μας, ο νομοθέτης προβλέπει ότι μπορεί να γίνει από τα πάνω δηλαδή με πρωτοβουλία της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου. Έχετε την πρόθεση σαν επιτροπή να αξιοποιήσετε την δυνατότητα που σας παρέχει ο Νόμος;

2. μεγάλοι οικονομικοί οφειλέτες του Δήμου Κω

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο φαινόμενο των χρεών προς τον δήμο μας, και στην πολιτική είσπραξης ΠΟΕ από μεγάλους χρεοφειλέτες. Επαναλαμβάνεται την προηγούμενο αίτημα μας (από 30-3-2011) να μας δοθούν τα ονόματα των μεγάλων χρεοφειλετών ΠΟΕ προβάλλοντας τα περί ''προσωπικών δεδομένων''. Εμείς, ως παράταξη έχουμε έννομο συμφέρον και ζητούμε να δοθεί στην δημοσιότητα ο κατάλογος χρεοφειλετών άνω των 10.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι αυτό βοηθά τα οικονομικά του δήμου μας στην διεκδίκηση των οφειλομένων, σε αυτή την κοινωνικά κρίσιμη περίοδο.

---Επισυνάπτουμε εγκύκλιο α.π.1564/18-1-2011/Υπ. Εσωτερικών και Αποκέντρωσης, που πιστοποιεί την ελεύθερη πρόσβαση μας στα αρχεία του Δήμου.

Έχετε την βούληση σαν επιτροπή να ικανοποιήσετε το αίτημα μας;

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς (δημ. συμβ.)

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter