Ο Ν. Μυλωνάς για τη μετατροπή κοινόχρηστου χώρου σε πάρκινγκ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΘΕΜΑ: '' για την μη νόμιμη μετατροπή χώρων πρασίνου σε χώρο παρκινγκ του Δήμου Κω''

--- Και η νυν και η προηγούμενη δημοτική αρχή έχουν ευθύνη για τον κακό χειρισμό της υπόθεσης της μετατροπής του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της Γρηγορίου Ε! σε παρκινγκ.

Χθες, Σάββατο πρωί μας τηλεφωνούν από την Αστυνομία να τους πούμε τια το που είναι το Οικοδομικό Τετράγωνο 224 για να επικολλήσουν διαταγή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας για ''παύση εργασιών''.

--Γιατί ρωτάτε εμάς κι όχι τον Δήμο;

--''Γιατί εσείς κάνατε την καταγγελία''!

Τι να πεις. Η αστυνομία, ο δήμος, το κράτος και οι υπηρεσίες του είναι για να εφαρμόζουν τον νόμο. Μόνες τους και αυτεπάγγελτα. Αυτή είναι η δουλειά τους. Έχουν όμως μετατραπεί σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς διεκπεραίωσης αποφάσεων, γιατί αυτό βολεύει τους πολιτικούς που διαχειρίζονται την εξουσία.

Δεν κάναμε καταγγελία. Ζητήσαμε την εφαρμογή της νομιμότητας, για να μην χάσει η πόλις ένα ακόμη χώρο πρασίνου. Θυμίζουμε ότι η παιδική, χαρά Πασανικολάκη, ο βρεφονηπιακός σταθμός Αβέρωφ, το Σβουρένειο, το κυκλοφοριακό πάρκο, το παρκινγκ στην είσοδο της πόλης είναι μέσα σε χώρους πρασίνου. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Χάνεται η σημασία του πολεοδομικού σχεδιασμού. Χάνεται η κοινωνική συνείδηση για την σημασία των χώρων πρασίνου στην πόλη.

Υπήρχε σαφής προειδοποίηση ότι θα αντιδρούσαμε σε κάθε τέτοια ανοησία από το α.π. 30073/3-9-2007 με το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ σε ερωτημα μας που εθετε τις προυποθεσεις για παρομοιες επιλογες. Υπηρξε η από 9-8-11 παρεμβαση μας στην δημοσια διοικηση. Από κει και περα η πολεοδομια του Δημου και οι τεχνικες υπηρεσιες του Δημου φυσικά κατ εντολών της δημοτικής αρχής προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό λάθος εκπίπτοντας στην αναξιοπιστία. Η όλη προσπάθεια τους ήταν να στηρίξουν το ''σύννομο της υπόθεσης στο έγγραφο τους που από 1-4-2011 λέει ότι όλα είναι νόμιμα αφού στηρίζονται σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 243/21-7-2010 της περιόδου Κυριτση!.

Εν τέλει η αποκεντρωμένη διοικηση καλεί τον δήμο και τις υπηρεσιες του να σεβαστούν τον νόμο λέγοντας τους ότι αυτά που λένε δεν στέκουν.

Πολιτικά ζητήματα. Πρώτα είναι η ανάγκη της αυτονομίας των δημοτικών υπηρεσιών από την δημοτική αρχή. Το άλλο είναι ο σεβασμός της επιστήμης και των μελετών. Και το πιο σημαντικό είναι οι πολιτικοί να μάθουν να κάνουν την δουλειά του. Να μην ακολουθούν τον εύκολο δρόμο. Αυτή η λογική της ευκολίας υπό την σκεπή ότι εξυπηρετούμε τους πολίτες κατέστρεψαν την ιδία την χωρά μας. Μια σωστή δημοτική αρχή προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του χώρου με άλλους τρόπους. Επιβάλλοντας την υποχρεωτική δημιουργία χώρων στάθμευσης στις νέες οικοδομές. Απαιτώντας να εισπράξει τα πρόστιμα αυθαίρετων, όπως για παράδειγμα αυτά των 2,6 εκ ευρώ από μεγάλο ξενοδόχο που έφτιαξε παράνομα και λειτουργει από το 2004 2 πτέρυγες στο ξενοδοχείο του για γα αγοράσει γη και να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης. Εδώ οι κ.κ. Καισερλης και Κυριτσης όσο εύκολα και πρόχειρα παίρνουν την εξουσία τόσο εύκολα και πρόχειρα προσπαθούν να λύσουν και τα κοινωνικά προβλήματα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. (επισυνάπτουμε αλληλογραφία)

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Ν. Μυλωνάς (δημ. συμβ.)

 

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter