Δύναμη Αλλαγής: απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

1

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ της 1ης Νοεμβρίου 2011, επιχειρείται από τον συντάκτη μία, τουλάχιστον ατυχής, σύγκριση δύο τελείως διαφορετικών καταστάσεων.

Η παρέμβαση του Δήμου της Κω, την περίοδο δημαρχίας του κ. Κυρίτση, στη Βασιλέως Γεωργίου, είχε στόχο την προστασία του πάρκου και της οδού από την διάβρωση η οποία απειλούσε και εξακολουθεί να απειλεί, κοινόχρηστο χώρο, δηλαδή χώρο που είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου της Κω.

Άλλωστε από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δίνεται η δυνατότητα, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών ή καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε υπηρεσίες να παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον ο Δήμος της Κω είχε έγκριση του Γ.Γ. της Περιφέρειας για τη χρήση του Αιγιαλού προκειμένου να κατασκευαστεί το τοιχίο.

Στην περίπτωση της Κεφάλου έχουμε να κάνουμε με μία έξω από κάθε λογική παρέμβαση που κατάστρεψε ένα από τα πλέον όμορφα σημεία του νησιού καθώς και σημαντικές αρχαιότητες και έγινε με μοναδικό κριτήριο την εντύπωση ορισμένων ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν γιατί πρόσφατα εκλέχθηκαν σε μία θέση ευθύνης.

Οποιαδήποτε λοιπόν σύγκριση, ακόμα και των μεγεθών των παρεμβάσεων, δηλαδή λίγα μέτρα στη περίπτωση της Βασιλέως Γεωργίου με τα εκατοντάδες μέτρα στο Ζηνί, μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων υπηρετεί και τίποτα παραπάνω.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter