Ν. Μυλωνάς: συνεχίζεται το χάος στην διαχείριση του ΧΥΤΑ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

ΠΡΟΣ:

Δήμαρχο Κω

Κ. Δήμαρχε,

Α. Η εκκρεμότητα με την διοικηση του ΧΥΤΑ παραμένει. Δεν υπάρχει υπεύθυνος.

Οι υποσχέσεις των φίλων σας στην κυβέρνηση ότι θα τροποποιηθεί ο νόμος και θα επιτραπεί η ανάθεση της διαχείρισης στην ΔΕΥΑΚ, αποδεδείχθηκαν αστήρικτες.

Αδίκως περιμένετε νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν πρόκειται να έρθουν, απλά γιατί δεν στέκονται σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Έτσι έχετε αναλάβει την ευθύνη του ότι συνεχίζεται το χάος στην διαχείριση του ΧΥΤΑ.

Πρέπει να αλλάξετε πολιτική.

1. Η εκκρεμότητα με την διοικηση του ΧΥΤΑ εχει συνέπειες. Δεν υπάρχει υπεύθυνος να τρέξει τις υποθέσεις και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της περιόδου! Στην Περιφέρεια για παράδειγμα, υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για ένταξη έργων διαχείρισης των απορριμμάτων στο ΕΣΠΑ μέχρι τέλους του έτους. Έχουμε έτοιμη πρόταση με την αδειοδοτηση της, για την επέκταση του ΧΥΤΑ και πρέπει να υποβληθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να λυθεί το διοικητικό κενό. Σας καλούμε να οριστεί με απόφαση δημοτικού συμβουλίου νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου που κατά τον Ν. 3852/2010 εξακολουθεί να είναι ενεργός.

2. Σήμερα υπάρχει στο ΕΠΠΕΡΑΑ σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Ν. Αιγαίο στο οποίο, όπως προκύπτει από την πληροφόρηση που έχουμε, ο δήμος μας απουσιάζει, παρά το ότι η πρόσκληση σε όλους τους δήμους της περιοχής, υπάρχει από 25-10-2011. Είναι και αυτό αποτέλεσμα του διοικητικού κενού που υπάρχει στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας.

Β. Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε αν αποδέχεστε και θα φέρετε στο πρόσεχες δημοτικό συμβούλιο το θέμα ''δημιουργίας κωδικού «Κοινωνικής αλληλεγγύης των μελών του Δημ. Συμβουλίου Κω» όπου θα κατατίθενται ένα ποσοστό της τάξεως του 25% των αποδοχών των δημοτικών συμβούλων από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των επιτροπών θα κατατίθεται για να ενισχυθούν δραστηριότητες όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο, τα συσσίτια της Μητροπόλεως και γενικά το έργο υποστήριξης των αδυνάμων συνδημοτών μας.

Νίκος Μυλωνάς

δημ. σύμβουλος της Σ.Ε

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter