Βάσω Πη: για τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Βάσω Πη

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με το δελτίο τύπου της Οικολογικής Παρέμβασης σχετικά με την προμήθεια φωτοβολταϊκών για τα σχολεία, αλλά και της ασαφούς απάντησης της Δημοτικής αρχής θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω.

Πράγματι, σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ήρθε ως θέμα για έγκριση η ΜΕΛΕΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ για το κτίριο που στεγάζονται τα δύο Γυμνάσια της πόλης μας.

Κατά την πάγια τακτική τους, οι εκπρόσωποι της δημοτικής δεν έφεραν όπως όφειλαν, προσφορές από τους ιδιώτες μηχανικούς που είναι από τον νόμο πιστοποιημένοι επιθεωρητές.

Προχώρησαν σε άλλη μία απευθείας ανάθεση αφού αντί για προσφορές έφεραν έναν ασαφή πίνακα, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όπως μας είπαν, στον οποίο αναγραφόταν με ημερομηνία 16-11-2011 η εισήγηση για απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη, με το ποσό των 4.000,00 ευρώ.

Στην παρατήρηση μας ότι όλες οι αναγραφόμενες δαπάνες, στον πίνακα αυτό, γίνονταν με απευθείας αναθέσεις, και μάλιστα στην πλειοψηφία τους δεν είχαν έρθει προηγουμένως για έγκριση στην επιτροπή, η απάντηση ήταν ότι δεν είχαν χρόνο.

Στον ίδιο πίνακα, ο οποίος μας παραδόθηκε στις 16-11-2011, υπήρχαν, με ημερομηνία 19-9-2011, ως εισηγήσεις των τεχνικών υπηρεσιών θέματα τα οποία είχαν φέρει προς έγκριση και ψήφιση στην συνεδρίαση που έγινε στις 5-9-2011 !!!

Έφεραν δηλαδή εισηγήσεις προς έγκριση μετά από δύο μήνες που η Τ.Υ. τις συνέταξε, όταν τις ίδιες είχαν ξαναφέρει προς έγκριση σε προηγούμενη συνεδρίαση 15 μέρες πριν!!!

Μιλήσαμε τότε για ετεροχρονισμό που καταντούσε γελοία και αναξιόπιστη την διαδικασία των συνεδριάσεων. Φυσικά καμία απάντηση δεν πήραμε.

Τα προβλήματα όμως συνεχίζονται με σπουδαιότερο το θέμα προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, για το οποίο δεν έχει μέχρι σήμερα ληφθεί καμιά απόφαση.

Η υπόσχεση για διαγωνισμό εντός 15 ημερών από την συνεδρίαση του Νοεμβρίου φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε και όλα δείχνουν πως θα προχωρήσουν και πάλι σε απευθείας ανάθεση, πράγμα που βάζει σε περιπέτεια τόσο την ομαλή λειτουργία της θέρμανσης στα σχολεία, όσο και την πληρωμή του όποιου προμηθευτή επιλέξουν!

Τα σχολεία μας έχουν τεράστια προβλήματα αλλά οι κύριοι της δημοτικής αρχής θεωρώντας ότι δεν είναι σημαντικά, όχι μόνο δεν προχωρούν σε τακτικές συνεδριάσεις των επιτροπών, αλλά και όταν αυτές προσπαθήσουν να συνεδριάσουν , δεν έχουν απαρτία αφού οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής απουσιάζουν συστηματικά !

Η απαξίωση, που υπάρχει σε όλους τους τομείς, συνεχίζεται δυστυχώς και στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

ΒΑΣΩ ΠΗ-ΠΑΣΣΟΥ

Μέλος της Β'/ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Με την ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter