Ν. Μυλωνάς: Όχι στην εκμετάλλευση του θέματος του μόλου κρουαζιερόπλοιων με την σύμπραξη του ΕΜΠ

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

*

1. Έχει εμπεδωθεί η άποψη ότι η κατασκευή ενός μόλου για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη της Κω θα βοηθήσει την τοπική οικονομία στο πιο ευαίσθητο σημείο της, στην προσέλκυση τουρισμού πόλης που θα στηρίξει το εισόδημα της τοπικής εμπορικής τάξης.

Λογικά θα έπρεπε να έχουν γίνει επιστημονικές διερευνήσεις του ζητήματος. Η σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για ένα τόσο μεγάλο έργο και η διατύπωση όρων και προϋποθέσεων για την επένδυση έπρεπε να υπάρχει. Πάνω στην μελέτη σκοπιμότητας έπρεπε να στηριχτεί η οποιαδήποτε πρόταση κατασκευής του έργου, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ήταν υποστηρικτική μια πρόταση από κάποιο πανεπιστημιακό φίλο της Κω, όπως ο κ. Αζοράκος.

Εδώ όμως πρόκειται για αντίστροφη της λογικής, με κύρια ευθύνη τους κατά καιρούς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ υπευθύνους της ΜΑΡΙΝΑΣ και του Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον για το έργο, ανεβάζουν όποτε τους συμφέρει το θέμα στην επικαιρότητα, με παρόμοιες παρουσιάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει κι άλλες παρουσιάσεις και μας έχουν δοθεί σχετικά προσχέδια. Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κατηγορήσαμε την δημοτική αρχή ότι δεν είχε φάκελο του έργου όταν συζητούσε με τον πρόεδρο της CARIBBEAN CRUISES, για να πάρουμε την απάντηση ότι φυσικά και είχε! Εννοούσε το μοναδικό προσχέδιο που μας είχαν δοθεί από το 2004 σε μια προμελέτη του ΔΣ της ΜΑΡΙΝΑΣ!

2. Εκφράζουμε την αντίθεση μας με την σημερινή αποπροσανατολιστική παρουσίαση της άποψης του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Αζοράκου. Τον θυμόμαστε να συζητά το θέμα πολλές φορές με γνωστούς πολιτικούς δημοτικούς ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ παράγοντες, επιζητώντας την εμπλοκή του στο θέμα.

Εκτιμούμε ότι η άποψη του κ. Αζορακου είναι επιθυμητή.

Όμως είναι η άποψη ενός πανεπιστημιακού που δεν προσφέρει πρακτικό αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί να δώσει πρακτικό αποτέλεσμα.

Καλή και αποδεκτή η πρόταση του κ. Αζορακου και τον ευχαριστούμε.

Όμως έως εδώ!

Εμείς έχουμε ανάγκη από μελέτες εφαρμογής.

Το ΕΜΠ μόνο ιδέες μπορεί να δώσει και μονό ερευνητικό έργο μπορεί να προσφέρει στον Δήμο και την κοινωνία.

Ο μόλος κρουαζιερόπλοιων Κω δεν αποτελεί ερευνητικό πρόγραμμα για να έχει το δικαίωμα να εμπλέκεται το Ε.Μ. Πολυτεχνείο.

Αυτές οι διαδικασίες μόνο ως πολιτικές εκδουλεύσεις μπορούν να θεωρηθούν!

Έπρεπε να έχουν σταματήσει από καιρό.

Είναι απαράδεκτο η λογική του 1990 να συνεχίζεται και σήμερα.

3. Αναφέρουμε πρόσφατη απόφαση Α.Π. 10336/12-12-2011 της αποκεντρωμένης περιφέρειας που απέρριψε την ανάθεση με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνιων Α.Π. 215/15-9-2011 την μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων Ποθιας στο Πολυτεχνείο μετά από προσφυγή του ΤΕΕ , βαφτίζοντας την ως 'ερευνητικό πρόγραμμα''.

4. Με αυτά και αυτά επί 10 χρόνια τώρα δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα η υπόθεση του μόλου κρουαζιερόπλοιων. Η ευθύνη στην τοπική ηγεσία στην οποία μόνο νερό στον μύλο της καθυστέρησης προσφέρει η εμπλοκή του κ. Αζοράκου.

Για την Σ.Ε. Ν. Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter