Απλήρωτοι προμηθευτές γεωργοί και ξενοδοχοϋπάλληλοι

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

Συμπαράταξη Ελπίδας

Προς κ.κ.

υπουργό Τουρισμού Νικητιάδη Γιώργο

και Δήμαρχο Κω Καΐσερλη Κωνσταντίνο

---Κύριε Yπουργέ, κ. Δήμαρχε,

συγνώμη που θα πρέπει να σας απασχολήσουμε με τα προβλήματα των Κώων προμηθευτών, γεωργών και ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι είναι ακόμη απλήρωτοι και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν από κάποιες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Σχεδόν στο σύνολο τους οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες προμηθεύονται φρούτα και λαχανικά από εμπόρους και γεωργούς της Κω, που προμηθεύουν τις ξενοδοχειακές μονάδες από τον Απρίλη και για όλη της Σεζόν.

Κάθε χρόνο στο τέλος της περιόδου άρχιζαν να παίρνουν επιταγές , δίμηνες, τετράμηνες ,εξάμηνες αλλά και ετήσιες. Φέτος τα πράγματα δεν ακολούθησαν την ίδια ρότα. Πολλά ξενοδοχεία έχουν σε αναμονή τους προμηθευτές ή και αν πήραν κάποιες επιταγές είναι ακάλυπτες! Η πρόφαση τους είναι: δεν μας έχουν πληρώσει οι ΤOURS OPERATORS και για αυτό και μείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε!

Το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι περιμένουν από αυτά να ζήσουν, το ίδιο και οι γεωργοί. Για τους δεύτερους είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα διότι δεν έχουν τα χρήματα για σπορές, καλλιεργητικά κλπ για το επόμενο καλοκαίρι! Οι προμηθευτές βρίσκονται σε απόγνωση διότι και εμπορεύματα απλήρωτα έχουν και ή έχουν πληρώσει το ΦΠΑ και το χρωστούν ή το χρωστούν και κινδυνεύουν από την εφορία. Τα ποσά ακάλυπτων επιταγών ανά ξενοδοχειακή μονάδα αρχίζουν από 1.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

----Κύριε Yπουργέ, κ. Δήμαρχε,

ασκείτε εξουσία, είσαστε κι εσείς υπεύθυνοι και πρέπει να πάρετε μέτρα. Έχετε συμβάλει σε αυτήν την οικονομία και έχετε καθήκον να παρέμβετε για να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν μπορεί ξενοδοχειακές μονάδες που χτίστηκαν με κρατικές επιδοτήσεις 50% και ίσως και παραπάνω με τις υπερτιμολογήσεις, να μην μπορούν αποπληρώσουν τους παραγωγούς που αγωνίζεται για να επιβιώσουν. Δεν μπορεί από την μια να καυχιέστε ότι η Κως είχε αύξηση στον τουρισμό και από την άλλη κοντεύει να βουλιάξει η οικονομία του νησιού επειδή κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες δεν πληρώνουν . Να βγάλουν από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και να πληρώσουν τον κόσμο!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μεγάλη μερίδα τουριστών προπληρώνει για να τύχει καλύτερες τιμές και όλοι τους έχουν πληρώσει όταν έρχονται εδώ! Άρα τα χρήματα από τους τουρίστες έχουν δοθεί αλλά κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες κάποιων άλλων!

Να πιέσετε εκεί που πρέπει και προς τις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και στο εξωτερικό για να ομαλοποιηθεί η αγορά και να λυθεί το κοινωνικό πρόβλημα.

Θα μπορούσατε για τους γεωργούς να αναγκάσετε την Αγροτική τράπεζα να τους δώσει κάποια χρήματα έναντι των απλήρωτων τιμολογίων για να μπορέσουν να ζήσουν και να μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμα τους.

Με τιμή

Για την Συμπαράταξη Ελπίδας Τσακίρης Νίκος (δημ. σύμβουλος)

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter