Ν Μυλωνάς: θύελλα στο λιμάνι της Κω

Δημιουργήθηκε: . Στήλη: Δελτία Τύπου

 O-111

Δημόσια ερωτήματα στην διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κω

Η Θυελλώδης θαλασσοταραχή στο λιμάνι λαχτάρησε τους ανθρώπους της θάλασσας που προσπαθούσαν με μικρές διορθωτικές κινήσεις να εξασφαλίσουν τα πλοία τους.

Τα μικρά σκάφη είναι στο πιο ευπρόσβλητο μέρος του λιμανιού!

Η πλωτή εξέδρα θα φύγει και θα πέσει στα σκάφη μας!

O-112

Ήταν Δεκέβρης του 2010 όταν με αφορμή ένα ανάλογο γεγονός ρωτούσαμε την τότε διοικηση για την πλωτή εξέδρα πρόσδεσης των αλιευτικών σκαφών των ερασιτεχνών στο λιμάνι της πόλης μας (Μανδράκι):

''Οι φωτογραφίες μιλούν. Την ζημιά δεν την έκανε ο βοριάς. Οι ζημιές στα τεχνικά έργα έχουν ανθρώπινη ευθύνη. Καιρό τώρα ζητούσε συντήρηση και προσοχή η εξέδρα. Όμως τα μεγάλα λόγια δεν άφησαν περιθώριο για κάποιο έργο. Στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε την δημιουργία δεύτερης εξέδρας ως μέσο αποσυμφόρησης και ως εναλλακτική λύση της υπάρχουσας σε περίπτωση προβλήματος. Τα 4 χρόνια 2007-10 δεν αφήνουν περιθώρια για δικαιολογίες''.

Πήραμε τότε την απάντηση ότι όλα είναι δρομολογημένα και ''δεν είστε εσείς μόνο που νοιάζεστε για τον τόπο! '' και ότι '' έχουμε κάνει αιτήσεις για 2 πλωτές προβλήτες στο Υπουργείο ανταγωνιστικότητας με αρ.πρωτ. 580/8-6-10, στο ΓΕΝ με αρ.πρ. 511/ 25-5-10, στην αρχαιολογική υπηρεσία με αρ.πρ. 955/29-9-10, και με αρ. πρ. 1125/ 13-12-10 στην ΠΛΟΚΑΤ ΑΕΒΕ αίτηση επισκευής. Τι έγιναν αυτές οι προγραμματισμένες ενέργειες; Μήπως ήταν απλές δικαιολογίες.

Ολόκληρο το 2011 δεν έγινε τίποτα.

Λέγαμε μάλιστα τότε ότι: ''η υπηρεσία έπρεπε να φροντίζει από μόνη της για τέτοια θέματα. Να μην περιμένει την πολιτική παρότρυνση-παρέμβαση''.

Λέγοντας αυτό ξέραμε ότι η διοίκηση θα το βρει σαν πάτημα για να ρίξει το βάρος στους υπαλλήλους και στις χρονοβόρες διαδικασίες!

Αλλά το θέμα δεν είναι οι υπάλληλοι, ούτε οι διαδικασίες. Πρόβλημα είναι το περιεχόμενο της εργασίας, η οργάνωση της και οι προτεραιότητες που τίθενται. Κι αυτά είναι πολιτικά ζητήματα. Ζητήματα που λιμνάζουν εδω και χρόνια. Και τα αποτελέσματα είναι αυτά που ζούμε.

Συνεχίζουμε να κατηγορούμε την διοίκηση του λιμενικού ταμείου για σοβαρή πολιτική ανεπάρκεια. Στα ζητήματα του Λιμενικού Ταμείου (Τερματικός σταθμός, λιμάνι Κω, Μαστιχαρι, Καρδαμαινα, Καμάρι, Νίσυρος, Αστυπάλαια) υπάρχει ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα, που πιστοποιείται και από τα αναξιοποίητα και συνεχώς αυξανόμενα αποθεματικά του (2.394.688,60€), όπως αυξανόμενα συνεχώς τα ανείσπρακτα χρέη λογω πελατειακών εξυπηρετήσεων. Σε λίγο ξεκινά η τουριστική περίοδος. Δεν βλέπουμε κάποια κίνηση για την αναδιοργάνωση του Τερματικού σταθμού. Περιμένουμε.

Για την Σ.Ε. Ν Μυλωνάς

Κοινοποίησε αυτή τη σελίδα

FacebookMySpaceTwitter